Beklediğimiz Indie'ler - Tchia

Kum havuzu açık dünya oyun, işte böyle sahil kumlarında olur!

[ Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Tchia Tropik bir Açık Dünya macerası. Biraz Wind Waker, biraz Breath of the Wild, biraz Disney. 2020 The Game Awards'da gösterildiğinden beri beklenen Tchia hakkında bildiklerimizi 5 maddede özetleyelim:

>Yeni Kaledonya da nere ola ki? “Terre de parole, terre de partage / Konuşmanın diyarı, paylaşmanın diyarı,” sloganlı, küçük bir ada Yeni Kaledonya. Tropik bir açık dünya oyunu olan Tchia’nın ilhamı da, geliştiricilerinin de memleketi olan Pasifik Okyanunusu’ndaki bu adadan geliyor.

>Tchia’nın özel güçleri: Her oyun karakteri gibi zıplayan, koşan, rüzgarda süzülen ve denizlere yelken açan Tchia’nın, işte o oyun karakterlerinden farklı olarak bir de karşısına çıkan hayvanların ve objelerin kontrolünü ele geçirebilme özelliği var. İşte bu özelliğiyle açık dünya bambaşka bir anlam kazanıyor benim için!

>Awaceb dostum! Phil Crifo ve Thierry Boura, Tchia’yı yapan Awaceb stüdyosunun kurucuları ve bu stüdyonun onlar için anlamı çok başka. Yok harbiden başka! A-va-seb diye okunan Awaceb, Yeni Kaledonya’da “Her şey yolunda,” anlamına geliyor. Stüdyo Fransa’nın Bordeaux kentinde olmasına ve dünyanın birçok yerinden çalışanları olmasına karşın bu iki geliştirici köklerini unutmuş değil.

>Ukulele çalmak içindir: Hani Last Of Us 2’de çalınabilir gitar vardı… Hah! İşte öyle ukulele, ama bu sefer içimiz kan ağlamıyor çalarken! Hem de ukulele!! Üstelik belli ki üstüne düşülerek yapılmış çünkü akorları basarken Tchia’nın el hareketleri ve pozisyonları da doğru. Ve hikayeye özel ukuleleli, müzikli bölümler de olacakmış. Müzik severlere duyurulur!

>Yerel dilleri de duyacağız: Yeni Kaledonya sadece Tchia’nın görselliğine ilham vermekle kalmıyor, aynı zamanda oyundaki NPC’ler de yerel yetenekler tarafından seslendirilmiş olacak. Fransa’ya bağlı bu küçük adanın kültüründen beslenen Tchia’nın dünyası kurmaca da olsa, altyazılı bir şekilde Yeni Kaledonya’nın yerel dillerini de duyacağız bu oyunda.

TCHIA

Tür: Açık Dünya Macera

Platform: PC, PS4, PS5

Yapım: Awaceb

Dağıtım: Awaceb

Çıkış Tarihi: 2023 İlk Çeyrek

Steam Sayfası: Tchia

YORUMLAR
Parolamı Unuttum