Beklenen Açıklama Geldi: E3 2020 İptal

Yerini dijital sunumlar alabilir

Sabah saatlerinde size E3 2020'nin iptal duyurusunun bu akşam saatlerinde yapılmasını beklediğimizi haber vermiştik ve ESA beklenen açıklamayı yaparak E3 2020'nin iptal edildiğini açıkladı. Açıklamada 'erteleme' kelimesi kullanılmadı, doğrudan fuardan vazgeçildiği belirtildi. Yani E3, 2020 yılını boş geçecek.

1996 yılından beri ilk defa bir yılı E3 fuarı olmadan geçireceğiz, bu gerçekten de büyük bir olay.

ESA, "sektördeki herkesin - hayranlarımızın, çalışanlarımızın, fuar katılımcılarının ve E3 ortaklarımızın - güvenliği ve sağlığıyla ilgili üye firmalarımızca durumu dikkatli biçimde değerlendirdik ve 9 - 11 Haziran tarihleri arasında Los Angeles'ta yapılması planlanan E3 2020'yi iptal etme kararını aldık" diyor.

ESA, üyeleriyle görüşüp Haziran ayında online bir deneyim koordine edip edemeyeceklerini bakacaklarını da söylemiş. Zaten iptal haberinin ardından Microsoft da benzer bir şeyi dile getirmiş ve Xbox Dijital Etkinliği yapacaklarını söylemişti.

ESA'nın açıklamasının ardından büyük oyun stüdyoları da bu kararı destekleyen mesajlar yayınladılar. Pek çok sektör gibi oyun dünyası da bu coronavirüs belasından daha çok çekecek gibi görünüyor.

YORUMLAR
emrahcey
12 Mart 2020 12:27

Zaten video izletiyorlardı. Yine video verirler izler geçeriz. Yeni nesil konsol çıkışıda ertelenirse şaşırmam.

Parolamı Unuttum