Beklenen Oldu: GDC 2020 Ertelendi

Yeni tarih belirsiz

Oyun dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olarak gösterilen ve bu sene 16 - 20 Mart tarihleri arasında San Fransisco'da düzenlenmesi planlanan GDC 2020, Corona virüsü tehlikesi nedeniyle resmi olarak ertelendi. Ancak erteleme kararında asıl etkili olan sayıları hızla artan katılımcı iptal haberleriydi, çünkü daha geçen gün etkinliğin planlandığı gibi gerçekleşeceği ve her türlü önlemin alındığı söyleniyordu.

Sony, Facebook, Electronic Arts, Kojima Productions, Unity, Microsoft ve Epic Games'in ardından dün de büyük firmalardan iptal haberleri gelmişti.

Önce Amazon etkinliğe katılmayacağını açıkladı, ardından Blizzard'dan açıklama geldi ve COVID-19 ile ilgili endişelerin artması sebebiyle etkinliğe katılmaktan vazgeçtiklerini söylediler. Son açıklama ise Gearbox'tandı, her ne kadar açıklamada virüsün ismi geçmese de firma çalışanlarının sağlığının her şeyden önemli olduğu belirterek etkinliğe katılmayacağını söyledi.

GDC 2020'den yapılan resmi açıklamaya göre etkinliğin 'yaz aylarına' ertelenmiş durumda. "Yazın kesinlikle GDC etkinliğini gerçekleştirmeyi planlıyoruz, detayları kesinleştirmek için ortaklarımızla çalışacak ve önümüzdeki haftalarda planlarımızı açıklayacağız" deniyor açıklamada.

Elbette bu tür şeyler için kesin konuşmamak lazım. Her ne kadar havaların ısınmasıyla birlikte virüsün etkinliğinin azalması beklense de her geçen gün daha çok kişiye bulaşan ve yeni ülkelerde de görülmeye başlanan bir virüsten bahsediyoruz. Beklendiği gibi vaka sayısında düşüş yaşanmaz, kesin etkili aşı bulunmaz, yayılması yavaşlatılamazsa bu seneki tüm büyük organizasyonlar benzer sıkıntılar yaşayabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum