Beklenen Oldu: Palworld, Nintendo İle Karşı Karşıya!

Nintendo, Pocketpair'e dava açtı

Evet, beklediğimiz oldu. Pokemon'un "silahlısı" olarak tanımladığımız Palworld, Nintendo'nun gazabından kaçamadı. Bir süredir sessiz ve sakin bir biçimde bekleyen Nintendo, viral bir fenomen haline gelen oyunu dava ettiğini açıkladı. Nintendo, Palworld'ün Pokemon'un telif haklarını ihlal ettiğini ifade ediyor.

Nintendo'ya göre "Pocketpair tarafından geliştirilen ve satılan 'Palworld' oyunu birden fazla patenti ihlal ediyor".

Hatırlarsanız oyun henüz çıkış yaptığında Pokemon ile kıyaslanmaya başlanmıştı. Palworld'ün; Pokemon'a benzeyen Pal tasarımları, bu Pal'leri Poketopu benzeri küreler ile yakalamanız, bu kürelerin farklı seviyeleri olması gibi detayları dikkat çekiciydi. Nintendo da oyunun çıkışında Palworld'ü yakın takibe aldığını ifade etmişti.

Davanın nasıl sonuçlanacağını tahmin etmek güç ama uzmanlar bu davadan Nintendo lehine bir sonuç çıkmayacağını dile getiriyor.

Pocketpair ise konuyla ilgili açıklamasını henüz yayınladı. Açıklama şu şekilde:

"Davaya ilişkin tebligatı aldık ve kendi soruşturmalarımıza başlayacağız. Maalesef hangi patentleri ihlal etmekle suçlandığımızı bilmiyoruz. Pocketpair, Tokyo merkezli küçük ve bağımsız bir oyun şirketi. Oyunumuza gelen harika tepkiler karşısında şaşkına döndük. Palworld, hem oyuncular hem de bizim için büyük bir sürpriz oldu. Oyunu geliştirmeye devam edeceğiz."

"Bu dava nedeniyle geliştirme sürecimiz sekteye uğrayacak. Ancak, hayranlarımız için ve bağımsız oyun geliştiricilerinin yaratıcı fikirlerini sürdürmelerinin engellenmemesi veya cesaretlerinin kırılmaması için elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

YORUMLAR
Parolamı Unuttum