Beklenen Oldu: Valve, Dota Auto Chess'i Bağımsız Bir Oyun Yapacak

Baraj kapakları açıldı...

Bundan yıllar önce hayatında bir Warcraft III: Frozen Throne modu olarak başlayan Dota, oyuncular tarafından çok sevilmiş ve ikinci adımda bağımsız bir oyuna dönüşmüştü. Şimdilerde ise Dota 2'nin içerisinde Çinli bir grup tarafından geliştirilen Dota Auto Chess,oyunun ismini aşarak bağımsız bir isme dönüşmeye hazırlanıyor. Kaderin cilvesi ya da tarihin tekerrür etmesi olarak nitelendirebileceğimiz bu olay tek bir kelime ile özetlenebilir: ironik.

Hatırlarsanız 2019'a girmeden önce "Dota Auto Chess yılın oyunu olabilir mi?" adında bir haber yayınlamıştık. Belki yılın oyunu olarak ödül alamayacak olsa da Dota Auto Chess'in oyun tarihini derinden etkilediği kesin. Son dönemlerde Dota 2'nin düşüş trendini tersine çevirerek tekrar Steam'in tepesine çıkmasını sağlayan oyun modu, artık bağımsız bir oyun olacak.


Evet, Valve bu isteğe daha fazla karşı koyamadı. Oyun modunun yapımcısı ve Dota ile bağlantısı olmayan mobil versiyonunun yapımcısı Drodo ile birlikte çalışacak olan Valve, Steam üzerinde çıkış yapacak bağımsız bir Dota Auto Chess oyunu üzerinde çalışacağını açıkladı.

Şuradan okuyabileceğiniz tam açıklamada firmanın Şubat ayında Drodo ekibi ile iletişime geçtiği ve Çin'de yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlar doğurduğu ifade edilmiş. Drodo'nun geliştirdiği mobil Auto Chess'e katkıda bulunacaklarını açıklayan Valve ekibi, Çinli geliştiricinin de durumdan memnun olduğunu belirten açıklamasını yayınlamış:

"Valve'ın Dota Auto Chess ve Drodo'nun oyunu için verdiği desteğe ve cesarete minnettarız. Steam platformunu üreten ve Atölye gibi özellikler ile topluluğunun yeteneklerini sergilemesinde yardımcı olan Valve gibi bir şirket ile çalışmak bizim için bir onur. Dota 2'nin hayranları olarak Valve'ın desteğine güveniyor ve dünya çapında başarı yakalayacak bir oyun üreteceğimize inanıyoruz. Vavle'ın desteği ile birlikte DAC modunu geliştirmeye devam edeceğiz. Auto Chess hayranları, bunu gerçekleştirdiğiniz için sizlere ne kadar teşekkür etsek az. Birlikte daha da büyümek için sabırsızlanıyoruz."

YORUMLAR
NcZ
23 Mayıs 2019 18:30

Ek: Valve'in açıklamasından: "Şubat ayında Drodo ekibini uçurup onlarla DAC (DOTA Auto Chess)'in geleceği hakkında konuştuk. Görüşmelerimiz sonrasında, belirli nedenlerden ötürü, birlikte doğrudan DAC'ı geliştiremeyeceğimizi gördük. Kendileri zaten mobil üzerinde DOTA'dan bağımsız bir mobil oyun geliştirip erken erişime açtılar. Bir göz atmanızı tavsiye ederiz ( //www.zizouqi.com/mobile.html ). Onların moddaki oyuncu hesaplarının kolayca mobil oyuna geçirilebilmesini sağlamak için yardımcı olduk. Biz de kendi standalone DAC oyunumuzu yapmak için çalışmalara başladık. İki geliştirici grup da kendi oyununu geliştirirken, birbirine tamamen yardımcı olacak."Benim tahminim konsol ve PC üzerinde Valve'in oyunu gelişirken, mobil oyun sektörü tarafında da Drodo ekibi, icadını yayıp oradan devam edecek. Turnuvalarını dört gözle bekliyorum. Hatta belki 2-3 seneye kadar Blizzard'dan da Auto-Chess hamlesi görebiliriz...Kaynak: "So in February we flew the Drodo team over from China to chat about the future of Dota Auto Chess, and to see if they’d want to collaborate directly with us (this was also during one of the worst weeks of snow we’ve had in years, sorry about that, Drodo). We had great conversations, but we both came to the conclusion that Valve and Drodo could not work directly with each other for a variety of reasons. We ended up agreeing that we’ll each build our own stand-alone version of the game, and support each other to the fullest."

NcZ
23 Mayıs 2019 02:04

Sanırım Drodo'nun sitesi bu değil mi? //www.zizouqi.com/mobile.html

NcZ
NcZ
23 Mayıs 2019 11:45

iOS'da Auto Chess War [Chengdu Phoenix] diye bir klonu buldum. Başından kalkamadım. Bir de ilk çıkan Heroes Auto Chess [Tap2Play] diye bir oyun var ama oyun içine reklam sokmuşlar ve diğerinden çok daha ham.


NcZ
22 Mayıs 2019 23:09

Sizce mobil oyun olabilme şansı var mı?

DanteXE
NcZ
23 Mayıs 2019 02:09

Mobil oyun zaten çıkıyor Auto Chess Legends adıyla. Valve ile alakası yok


NcZ
NcZ
23 Mayıs 2019 02:04

Bug: Yorum silinemiyor; Evet'e bastıktan sonra sayfa yüklenmesi sonlanmıyor.


lastcaliente11
22 Mayıs 2019 17:44

Çok bekletmeseler bari sonuçta oyun ortada ve oturmuş bir düzen var bir kac ekleme cıkarmayla hop al sana oyun.

Parolamı Unuttum