Dota Auto Chess 2019'un En Popüler Oyunu Olabilir Mi?

İronik

4 Ocak'ta Dota 2'nin Steam Atölyesi'ne eklenen Dota Auto Chess, şimdiden 600 bini aşan kullanıcı sayısıyla dikkat çekiyor. 400.000'den fazla kişinin 5 yıldız notu verdiği oyun modu, 100.000 eş zamanlı oyuncu sayısına ulaştı.

Popülaritesi günden güne artan oyun modu, Dota 2 takımlarından Team Secret'ın sahibi Mathhew Bailey'in de dikkatini çekmiş. Bailey, şahsi Twitter hesabından attığı Tweet'te oyunun 2019 yılının en hızlı büyüyen oyunu olduğunu söylemiş.

Peki bu Dota Auto Chess nedir? Drodo Studio adlı bir geliştirme ekibi tarafından üretilen oyun modunda her oyuncu kendi takımını oluşturmakla işe başlıyor. Bir satranç tahtası gibi görünen arenada önce oyun içi creep'ler ile ardından oyunun içerisindeki diğer 7 oyuncunun takımları ile dövüşüyorsunuz.

Her raund sonunda elinize geçen parayı markette harcayıp kendinize yeni karakterler alabiliyor, aldığınız karakterleri biriktirerek daha güçlü karakterler açabiliyorsunuz. Örneğin elinizde Luna bulunuyorsa, 2 adet Luna daha satın alıp karakterinizi 2. seviye Luna'ya çevirebiliyorsunuz.

100 canla başladığınız oyunda kaybettiğiniz raundlarda karşınızdaki takımın karakterleri canınızı götürüyor. 8 oyuncu arasından en son ayakta kalan oyunu kazanıyor.

Tabi oyunun kendine has ilgi çekici mekanikleri de var. Örneğin Druid ırkından iki karakteriniz varsa birlikte farklı combolar üretebiliyor. Bununla birlikte creep'lerden düşen eşyaları da birleştirme şansına sahipsiniz.

DoTA'nın hayatında bir Warcraft modu olarak başladığını düşününce, Dota Auto Chess'in bu popülaritesi oldukça ironik geliyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum