Belçika Kararını Verdi - Lootbox Demek Kumar Demek ve Avrupa'da Yasaklanmalı!

Yasak yerine kontrol mekanizması geliştirmek ve yaş sınırı getirmek daha mantıklı sanki?

 EA Games'in ve daha pek çok oyun devinin artık işin cılkını çıkarması sebebiyle son günlerde lootbox konusu aldı başını gidiyor. Bazı oyunlarda sırıtmasa da lootbox sistemi yanlış uygulandığında kumara kaçıyor ve genç oyuncuları kötü etkileyebilecek ve özendirebilecek negatif etmenlere sahip oluyor. Ben de bir iki istisnai durum hariç böyle düşünüyorum sevgili Oyungezerler, zira lootbox'ların yani eşya kutularının bazı oyunlara hayat verdiğini ve büyük topluluklar oluşturduğunu inkar edemeyiz. 

Nitekim Belçika parlamentosu ve hatta ABD'den de bir eyalet deeşya kutularını kumar olarak nitelendiriyor. Tabii bu noktada önemli olan eşya kutuları oyuna ne derece etki ediyor ve gerçekten kumara kaçan niteliklere sahipler mi? Çünkü her eşya kutusunuda aynı şekilde suçlayamayız ve doğru bir şekilde verildiğinde oyuncular bu durumdan pek de rahatsız olmuyorlar. Tabii Belçika Oyun Komisyonu burada daha çok genç oyuncuları ve onların zihinsel olarak bu durumdan nasıl etkilenebileceğini düşünüyor. Açıklamada da "Kumarı ve video oyunlarını birbirine karıştırmak, özellikle gençlerin ve çocukların zihinsel sağlığı için çok zararlı. Sadece Belçika'da da değil, tüm Avrupa'da yasaklanması için çalışacağız. Bu zaman alacak." ifadeleri yer alıyor.

> Bu Hafta Çıkacak Oyunlar (20 Kasım - 26 Kasım)

Sağ gösterip sol vuran EA Games bu sefer gerçekten de büyük bir lokmayı tek seferde yutmaya çalıştı gibi. Hak etmediler mi? Hem de nasıl. Ancak umarım bu büyük olaylar sonrasında eşya kutuları sistemi tamamen rafa kaldırılmaz. Yoksa pek çok online oyunda maç bulmak, çok zaman alan bir aktiviteye dönüşebilir ve oyunlar topluluklarını kaybedebilir. Kabul etmek istemesek de P2W kasan ve oyunla gerçek parayı birbirine karıştıran insanlar sayesinde koyu oyuncular da mevzubahis oyunlarda ilerleme gösterebiliyorlar.

> Shadow of War - İnceleme
> Assassin's Creed Origins İnceleme

Tabii bu yakalaması o kadar zor bir denge ki komple kaldırılmalı diyen kimseye sesli bir şekilde itiraz edesim gelmiyor. En nihayetinde bu topun ucundaki ilk isimler genç zihinler. Ancak ben yine de belirli bir yaş sınırı ve kontrol mekanizmasından yanayım. Aynı zamanda tıpkı Çin'de olduğu gibi Avrupa'da da bu paketlerin ve kutuların içerik ağırlığını görmek ve bilmek isterim. Oyun firmaları bu konuda daha açık olmalılar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum