Bethesda, Skyrim İçin Ücretli Modlarla Şansını Tekrar Deniyor

Dön baba dönelim

Bethesda, Skyrim Special Edition için yeni bir güncelleme yayınladı ve yamayla gelen özellikler arasında paralı mod platformunun bir kez daha Skyrim'deki yerini aldığını gördük. Anlaşılan Bethesda oyuncuların yaşananları unutmuş olduğunu düşünerek bir kez daha hamle yapmaya karar verdi.

Bethesda 2015 yılında Valve ile iş birliğine giderek Skyrim'e Steam vasıtasıyla paralı modlar getirmiş ama bunlar hem oyuncular hem de mod yapımcılarından çok ters tepkiler almıştı. Bethesda bunun üzerine Steam üzerinden Skyrim modu satışı özelliğini kaldırmıştı.

Sonrasında 2017 yılında Creation Club ile aynı şeyi tekrar denediler ve bu sefer desteklenen oyunlara Skyrim'in yanı sıra Fallout 4'ü def eklediler. Creation Club'da satılan mod ve eşyaların bir kısmını doğrudan Bethesda hazırlamıştı ve bu paralı içerikler de popüler olmadı haliyle.

Şimdiyse Bethesda, Skyrim Special Edition için bir kez daha Creation Club'ı güncelledi. İçerisinde ücretsiz modlar da var, ama Onaylı Yaratıcı Programı'na başvurular da açıldı. Onaylı Yaratıcılar, modları için para talep edebiliyorlar. Elbette bu güncelleme de tepki almakta gecikmedi, oyuncular bir at zırhına bir ton para bayılmak istemiyor anlaşılan.

Daha da kötüsü, bu güncelleme Skyrim'in mevcut mod yapısına da zarar verdiği için başta Skyrim Script Extender'a (SCSE) dayananlar olmak üzere çok sayıda mod da kullanılmaz hale geldi. SKSE'nin yapımcıları kısa süre içinde güncellemeye karşılık verdiler ama yine de kullandığınız modların etkilenmesini istemiyorsanız bu güncellemeden bir süre daha uzak durmanızda fayda var.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum