Bethesda.net Launcher Nisan Ayında Kapatılacak

Steam’e göç vakti :)

Bundan yaklaşık 6 yıl kadar önce, Bethesda.net Launcher hayata geçirilmiş; Bethesda, id Software ve Arkane oyunları bu launcher üzerinden satın alınabilir ve oynanabilir hale gelmişti.

Valve’ın Steam’ine alternatif olmak gibi bir hedefi yoktu elbette, sonuçta ellerinde çok kısıtlı sayıda oyun vardı; daha çok Steam’e ödenen %30’luk paydan kurtulmak için izledikleri bir yoldu. Ama beklendiği gibi bir sonuç elde edilemediği anlaşılıyor, zira Nisan ayı itibariyle artık kullanımdan kaldırılacağı ilan edildi.

Yapılan duyuruda; uygulama sonlandırılırken bu uygulama üzerinden oyun satın almış olanların oyun kütüphaneleri ile ilgili ne olacağı da açıklığa kavuşturulmuş; bu hesaplar Steam’e aktarılacak. Açıklamada, kullanıcıların Mayıs ayına kadar Bethesda.net Launcher kullanmaya devam edebilecekleri belirtilirken, yine de transfer işlemine olabildiğince erken başlamaları tavsiye ediliyor; tabii bu, hesap aktarma sürecinin başladığı ilan edildikten sonra mümkün olabilecek.

Henüz uygulamanın sonlandırılmasına ilişkin kesin bir tarih ve Steam’e geçişin nasıl olacağı konusunda net bir bilgi yok; ancak kullanıcılara konu hakkında bilgi verileceği belirtilmekte. Zaten siz de Battle.net Launcher kullanıcısıysanız, büyük ihtimalle bu değişiklik hakkında ön bilgilendirme e-postasını almışsınızdır. önümüzdeki aylarda da detaylar paylaşılacak.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum