BioShock 3 Duyurusunun Yakında Gelebileceği İddia Ediliyor

Olursa hayır demem

BioShock serisi gerçekten de oyun dünyasında kendine has bir yeri olan serilerden. Hayranları bir süredir BioShock 3 ile ilgili bir duyuru yapılmasını bekliyor, ancak o beklenen duyuru bir türlü gelmiyordu. Bu bekleyiş yakında sona erecek olabilir. Zira Take-Two Interactive hafiften bir şeyler çıtlattı gibi görünüyor.

Take-Two CEO’su Strauss Zelnick, mali yılın ikinci çeyreği ile ilgili sunumunda firmanın tarihindeki en kuvvetli büyümeyi sağladıkları dönem olduğunu söylerken gerek yeni oyun markaları gerekse ellerindeki önemli markalar için devam oyunlarının geleceğini ifade ediyor.

Bu devam oyunlarına isim vermemiş Zelnick ama haliyle bazı tahminler yürütülüyor. Akla ilk gelenler tabii ki GTA 6 ve Mafia 4, tahmin listesinde kendine yer bulan diğer isim ise Bioshock serisi.

Geçtiğimiz yıl gündeme gelen bir iddiaya göre yeni BioShock oyunu 2K çatısı altında ismi açıklanmayan bir stüdyo tarafından geliştirilmekteydi. Tabii bu iddiayı açıkça destekleyen bir veri yoktu elde. Ancak geçtiğimiz günlerde 2K tarafından paylaşılan bir iş ilanı bu iddiayı tekrar gündeme getirdi.

İlanda, 2K bünyesindeki bir stüdyoda görev alacak ve ‘endgame content’ (oyun sonu içeriği) geliştirilmesinden sorumlu olacak bir tasarımcı arandığı belirtiliyordu. Bu tasarımcının; görevler, karakter gelişim sistemleri ve hikaye geliştirilmesi gibi konularda çalışacağı belirtiliyor. Özetle, 2K bünyesinde küçük bir stüdyonun ‘canlı servis’ (live service) şeklinde tasarlanan bir oyun üzerinde çalıştığı anlaşılıyor. İşte bu ilan da yeni BioShock oyunu ile ilişkilendiriliyor.

Tabii bunlar varsayımdan ibaret ama Strauss Zelnick’in açıklamaları, önümüzdeki günlerde büyük markalarından bazılarının devam oyunlarını duyurabileceklerini düşündürtüyor ve oyunseverleri bu konuda umutlandırıyor. Bekleyip görelim…

YORUMLAR
Mehmet
14 Kasım 2019 06:31

süper olur valla

Kaan
13 Kasım 2019 04:12

Live service söz konusu ise GTA online veya RDR online olması daha olası duruyor. Singleplayer bir oyunda live service zor. Tabi bioshock'u multiplayer yapmadılarsa.

skyfall
12 Kasım 2019 17:20

Şu anda dejavu yaşadım. Rüyamda Bioshock 3 ile ilgili söylentilerde canlı servis(live service) olacağını görmüştüm. Kahin miyim lan ben? :D 

Ged
skyfall
12 Kasım 2019 20:14

Casusu yakalayın!

skyfall
Ged
13 Kasım 2019 12:43

Lanet olası federallar! Ben kaçıyorum dostum!


Parolamı Unuttum