BioWare, Anthem’i Toparlamaya Çalışıyor

Başarabilirler mi dersiniz?

Anthem, geçtiğimiz yılın hayal kırıklığı yaratan oyunları arasına adını altın harflerle yazdırmıştı. BioWare pek çok oyun severin saygıyla takip ettiği bir firmaydı. Sonuçta bizlere Star Wars: Knights of the Old Republic, Dragon Age, Mass Effect gibi oyunları sunmuş bir firmadan bahsediyoruz. Son oyunları Anthem duyurulduğunda, oyunun yapısı nedeniyle biraz endişeye kapılsak da umutlarımızı yitirmemiştik. Amma velakin oyun çıktığında endişelerin yerinde olduğunu da anlamış olduk. Ne yazık ki BioWare adına çok olumsuz bir tablo ile karşı karşıya kalınmıştı.

Takip eden dönemlerde paylaşılan bilgiler, oyunun geliştirilme sürecinde yaşanan aksaklıkları, sıkıntıları gözler önüne serdi. Ekibin önemli bir kısmı ayrıldı. Anthem yavaş yavaş tarihin tozlu sayfalarına çekilecek gibiydi. Ancak son açıklama bunun böyle olmadığını gösteriyor.

BioWare Blog’da BioWare Genel Müdürü Casey Hudson imzalı olarak paylaşılan açıklamada, Anthem’in güncellenmekte olduğu ve başlangıçta yaşanan sıkıntıları aşmak adına çalışmalara devam edildiği bilgisi veriliyor.

Yazının girişinde, Anthem ile birlikte stüdyo adına yeni bir alana geçildiği, bunun zorlu bir süreç olduğu, farklı bir şeylerin denendiği belirtilerek bu süreçteki destelerinden dolayı oyun severlere teşekkür ediliyor. Ekibin, oyun için ortaya koyduklarından memnun olduğunu söyleyen Hudson, oyun severlerin de kendilerinin de oyundan beklentilerin çok daha fazla olduğunu ekliyor.

Geçtiğimiz yıl boyunca oyundaki hata ayıklama, performans ve oynanışta iyileştirme çalışmaları ve bazı yeni özellikler ile yeni içerikler sunulduğu aktarılırken, oyun severlerden gelen geribildirimlere de değiniliyor. Buradan hareketle de oyunun tüm potansiyelini ortaya çıkarmak adına daha temelden, daha esaslı bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğu, bir güncelleme veya genişleme paketinden ziyade daha önemli bir hamle gerektiğinin farkında olduklarını ifade ediyor Hudson.

Özetle oyunu yeniden ele almaya ve eleştirilen ne varsa düzeltmeye karar vermişler. Kulağa hoş geliyor. Ama esas mesele, bunu yapabilecekler mi? Zira ekibin önemli bir kısmı projeden ayrılmıştı ve şu aşamada bu kadar kapsamlı bir çalışma için yeterli insan kaynağına sahip olup olmadıkları bir muamma. Cevabımızı önümüzdeki aylarda alacağız. Ne dersiniz, Anthem için bir şans daha var mı?

 

YORUMLAR
İses
12 Şubat 2020 10:18

Online olmajtan çıksın yeter eğer oyun single bir oyun olsaydı daha başarılı olurdu. 

burak.gf
İses
17 Şubat 2020 01:19

oyunu online oynamak zorunda değilsin. istersen gir koskoca haritada tek başına dolan. 


Srinelli
12 Şubat 2020 08:14

Bu oyunda ortalikta gezip biseyler olduremiyor musun. gta nin mech lisi canavarlisi degil mi.  fiyati dussun almayi dusunuyorum acikcasi.

Ghost AssassiN
11 Şubat 2020 20:27

Hala yanlışın üzerine gitmeye devam ediyorlar.Zaman kaybından başka bir işe yaramayacak maalesef.

Parolamı Unuttum