BioWare'den Mike Darrah: "Skyrim RPG'leri Değiştirdi"

Thedas'a dönüşümüze az kaldı.

GamesIndustry.biz’e konuşan BioWare’den Mark Darrah, Skyrim’in rol yapma oyunlarını nasıl değiştirdiğine ve çıkışına az bir süre kalan Dragon Age: Inquisition’ın geliştirilme geçmişine dair açıklamalarda bulundu:

"Skyrim rol yapma oyunlarını değiştirdi. Oblivion büyük ihtimalle altı milyon civarında sattı, Skyrim de 20 milyon. Bu her şeyi değiştirir. İnsanlar yaşlanıyor, oyunlara ayıracak zamanları azalıyor ve bundan dolayı oynanış dinamiklerinden beklentileri de değişiyor. Bu ayrıca nostaljiye de sebep oluyor. İnsanlar yaşlandıkça, önceki oyunların özelliklerine daha da bağlı kalmaya başlıyor.”

“Şimdi ise birden, 15 milyonun insanın ilk oynadığı rol yapma oyunu Skyrim oldu. Bu insanların hikâye anlatımından, keşiften beklentileri çok farklı ve keşif konusu bizim en çok farklılığı gördüğümüz konu oldu.”

“Frostbite motorunu kullanacak olan Blackfoot adında bir projemiz vardı. Blackfoot, Dragon Age II piyasaya çıkmadan önce üretim aşamasında olan bir çoklu oyuncu Dragon Age oyunuydu. O oyun, Dragon Age Inquisition'ın teknik anlamda temelini oluşturdu, bundan dolayı da aslında Inquisition üzerinde çok uzun bir zamandır çalışıyoruz.”

Darrah ayrıca her konsol jenerasyon değiştiğinde, piyasaya çıkan oyunların da değiştiğini söyledi ve bu jenerasyonda bir çok açık dünya oyunu görebileceğimizin sinyalini verdi:

"Donanım değişikliği büyük işler yapmamızı sağlamış oldu ve bence bundan dolayı rol yapma oyunları ön sıralarda kendilerine yer bulmaya başladı. Geçmişde de gördüğümüz üzere, konsol jenerasyonu değiştikçe piyasadaki dominant oyun türü de değişiyor. Shooter'lar bir jenerasyon önce dominant tür değildi, araba yarışıları dominant türdü. Ondan bir öncesinde, PlayStation 1 zamanına geri giderseniz de o zaman da rol yapma oyunlarıydı. Bence şimdi de bunu görüyoruz. Spesifik olarak rol yapma oyunlarının dominant tür olup olmayacağını bilmiyorum ama bu jenerasyonda bence açık dünya keşif yapma oyunları dominant tür olacak."

Dragon Age: Inquisition 21 Kasım’da PC, PS4, Xbox One, PS3 ve Xbox 360 için raflardaki yerini alacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum