Bir Efsanenin Sonu: Internet Explorer Bugün Aramızdan Ayrılıyor

Hüzünlü müzik

İnternetin kendisi kadar eski, bir dönemlerin biriciği ve internet meme'lerinin kralı Internet Explorer bugün itibariyle aramızdan ayrılıyor. Tarihin en önemli buluşlarından biri olsa da uzun süredir performansı ile adeta bir şaka konusunda dönüşmüş durumda. Yine de bir efsanenin aramızdan ayrılıyor oluşu kalplerimizi incitiyor.

Yarından itibaren Internet Explorer'ı açmaya çalışacak kullanıcılar direkt olarak Microsoft Edge'e yönlendirilecek. Chromium tabanlı bu yeni tarayıcı da henüz Microsoft'un isteklerini karşılayabilmiş değil. Öte yandan Edge içerisine eklenecek "Internet Explorer modu" sayesinde kullanıcılar, IE 11'e özel uygulamalarını direkt olarak bu tarayıcı üzerinden kullanabilecek.

Internet Explorer efsanesinin aramızdan ayrılması can sıkıcı olsa da şaşırtıcı değil. Statcounter'ın istatistiklerine göre dünya çapındaki bilgisayarların yüzde 67'si Chrome, yüzde 10'u Safari, yüzde 9'u ise Edge kullanıyor. Firefox ve Opera yüzde 8 ve yüzde 3'lük paylara sahip. Internet Explorer'ın da dahil olduğu "diğer" kategorisinin payı ise yüzde 3'ün altında kalıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum