Bir İptal Edilen Alien Oyunu Haberi De 3D Realms'ten

Neler kaçırmışız, neler

Dün sizlere Cliff Bleszinski ve Boss Key Productions'ın yapım görüşmelerine başladığı ama sonradan iptal olan Alien oyunu projesinden bahsetmiştik. Meğer Fox-Disney anlaşmasının kurbanı olan tek Alien oyunu o değilmiş, 3D Realms de aynı şeyi yaşamış ve Fox ile yaptıkları görüşmeler, Disney'in Fox'u satın almasıyla birlikte rafa kalkmış.

3D Realms Başkan Yardımcısı Frederik Schreiber'in söylediğine göre stüdyonun Alien oyununun ismi Aliens: Hadleys Hope olacakmış. Tamamen hikaye tabanlı, birinci şahıs perspektifinden oynanacak bu çok oyunculu oyun Slipgate Ironworks ve 3D Realms ortaklığıyla geliştirilecekmiş ve uzun yıllar boyunca yeni içeriklerle güncel tutulması planlanmış. Oyunda oyuncular deniz piyadeleri ve kolonistler arasından seçim yapacak, birlikte çalışarak Xenomorph'lara karşı savaşacakmış.

Schreiber, oyuncuların birkaç bölüm tamamladıktan sonra Alien Queen ile karşılaşacaklarını ve oyundan birden fazla sayıda Queen bulunmasını planladıklarını da söylüyor.

Bölümlerdeki "yumurta avlamak" gibi yan görevler sayesinde de hem daha fazla ganimet, hem de hikaye anlatımı sunulacakmış oyunculara.

Uzun zamandır şöyle ağız tadıyla güzel bir Alien oyunu oynamadığımızı düşünürsek, Disney'in satın almasıyla birlikte çöpe giden fikirleri görünce üzülüyor insan. Bu arada ufak bir ek bilgi vereyim. Aliens: Hadleys Hope isminde bir masaüstü oyunu da mevcut. Hadley's Hope da LV-426'da kurulmuş olan koloninin ismi.

YORUMLAR
Srinelli
12 Şubat 2020 16:38

İyi ki disney almis bu markayi. yoksa sacma sapan alien oyunlari gorecekmisiz yahu.

Ghost AssassiN
12 Şubat 2020 16:24

Birden fazla firmanın bu marka adına oyun yapacak olması pek hayra alamet değil bence.Büyük ihtimal markayı sömürmeye yönelik bir olaydı bu.Aynı şey sanki Vampire The Masquerade için de oluyormuş gibi geliyor bana.Hiçbir firmanın çıkaracağı Vampire oyunu pek fazla heyecanlandırmıyor.En göze çarpanı Bloodlines 2 ama ona bile şüpheyle yaklaşılıyor (yapay zekası vs.).Muhtemelen bu Alien anlaşmaları da bu şekilde ilerleyecekti.

Uzun lafın kısası bir marka o kadar değerliyse, kolay kolay herkesin eline verilmemeli bence ki birden fazla firmaya veriliyor olması daha da kötü bir durum.

Parolamı Unuttum