Bir Oyuncu Runescape Mikro Ödemelerine 60.000 Dolar Harcamış

Türk lirasına çevirmek ister misiniz?

Birleşik Krallık parlamentosunda kurulan Dijital, Kültür, Medya ve Spor Komitesi (DCMS) oyun sektöründeki sorunlarla ilgili kapsamlı bir rapor yayınlamış, loot box mekaniklerinin Kumar kapsamında değerlendirilmesi ve bu eşyaların çocuklara satılmaması gerektiği görüşünü bildirmişti. Komite ayrıca oyun sektörü temsilcilerini, yaptıkları görüşmelerde 'şeffaflıktan ve dürüstlükten uzak" olarak nitelendirmişti.

Komitenin raporunda bahsi geçen oyunlardan biri de Runescape'ti ve buradaki bilgilere göre bir oyuncu Runescape mikro ödemelerine yaklaşık 50.000 sterlin (62.000 dolar) harcamış. Türk lirasıyla 350 bin liradan yüksek bir miktardan bahsediyoruz. DCMS'nin raporunda bu şahsın aynı gün içinde beş ayrı ödemeyle 250 sterlinlik eşya aldığı da söylenmiş.

Runescape'in Reddit odası zaten mikro ödeme tartışmalarıyla dolup taşıyor ancak oyunun geliştiricisi Jagex mikro ödemelerle ilgili resmi bir cevap yayınlamadı şimdiye kadar.

Kotaku'ya konuşan oyunculardan biri "Runescape'teki mikro ödemelere gösterilen tepkiler yeni bir şey değil, ancak yıllardır durmalarını, en azından yavaşlatmalarını söylediğimiz halde ardı ardına bu promosyonları gözüme sokuyor olmaları ve Jagex'in bu konuda hiçbir tepki vermemesi 'bu firma bizi sallamıyor' düşüncesini iyice pekiştirdi" demiş.

Jagex ise komiteye yaptığı açıklamada oyunun gelirinin üçte birinin mikro ödemelerden, üçte ikisinin ise alternatif abonelik modelinden geldiğini belirtmiş. Jagex oyuncuların potansiyel olarak hafta 1000, ayda 5000 sterlin civarı para harcayabildiklerini, ama geçen yıl bu sınıra sadece bir kişinin ulaştığnıı da söylemiş.

Görünüşe göre Runescape tepkilere kulak vermeyip ne koparsak kardır mantığıyla devam ediyor, bakalım oyunun ömrü daha ne kadar uzun olacak?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum