Bir Oyunun Çıkışı Daha Cyberpunk 2077 Yüzünden Ertelendi

Kelebek etkisi

CD Projekt RED, Cyberpunk 2077'yi 10 Aralık tarihine erteleyince buna sevinmeyenler sadece oyuncular değildi, oyunlarını o tarihlerde çıkarmak isteyen diğer geliştiriciler de bu karardan etkilendi. Bununla bağlantılı ilk erteleme haberini Path of Exile'ın geliştiricisi Grinding Gear Games'ten aldık ve Path of Exile'ın yeni büyük genişleme paketinin çıkışı 11 Aralık'tan 2021 Ocak ayına ertelendi.

Grinding Gear'ın izinden giden bir diğer geliştiriciise Rockfish Games oldu. Buna göre Everspace 2'nin Aralık ortasında yapılması planlanan erken erişim çıkışı, Cyberpunk 2077 ile çakışmamak adına yine 2021 Ocak ayına ertelendi.

"Orijinal Everspace'i konsollara portlamak zamanında bizim için oldukça zor bir süreçti, o yüzden Cyberpunk 2077 gibi devasa bir oyunu Xbox One ve PlayStation 4'e getirmeye çalışmanın ne kadar büyük bir zorluk olduğunu anca tahmin edebiliriz" diyor Rockfish patronu Michael Schade.

"Maalesef bu durum, o hafta çıkması planlanan diğer oyunlar için de çok büyük bir darbe oldu. Camiamızdan bildiğimiz kadarıyla iki oyunun kitleleri büyük ölçüde çakışıyor, bu yüzden yoldan çekilmeye ve oyunumuzu Ocak ayına ertelemeye karar verdik. Everspace 2 hayranlarının bundan mutsuz olduklarının farkındayım, ama muhtemelen oyun tarihinin en çok beklenen oyunlarından biriyle rekabet etmek hiç de iyi bir fikir olmazdı" demiş Schade.

Rockfish yine de Kickstarter'da oyuna bağış yapanlara 2 Kasım'da kapalı beta erişimi göndereceklerini söylüyor, yani bu oyuncular oyunun ilk 10 saatini önceden oynayabilecekler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum