Black Mesa Xen Bölümleri, Beta Sürecine Girdi

Xen’in üç bölümü teknik beta sürecine başladı…

Hayranları Half-Life’ı yeniden yapmak, güncel grafiklerle oyunseverlerin beğenisine tekrar sunmak için dört koldan çalışıyor. Zaman zaman haberlerini verdiğimiz çeşitli yeniden yapım çalışmaları mevcut. Bunlardan birisi de Black Mesa Xen malumunuz.

2015 yılında yayınlanan Black Mesa’nın Xen bölümleri için uzun süredir beklemekteydik. Henüz tamamlanmış olmasa da artık 3 bölümün teknik betaya için hazır olduğu duyuruldu.


Beta sürecinin amacı rahatlıkla tahmin edilebileceği üzere hata kayıtlarını almak, oyuncu geri dönüşlerine göre gerekli güncellemeleri yapmak. Black Mesa ekibi, Source motoru üzerinde önemli güncellemeler ve değişiklikler yaptıklarını belirtiyor. Oyunu olabildiğince rahat, sorunsuz, akıcı sunmak niyetindelermiş. Bunun için yaptıkları çalışmalarda oyuncu geri dönüşlerine de önem veriyorlar ve bu yüzden ilgili oyunseverleri beta sürecine davet ediyorlar. Xen için bir süre daha beklememiz gerektiğini, ama uzun sürmeyeceğini de ekliyorlar açıklamalarına.

Xen Beta ile ilgili bilinen bazı sıkıntılar da not edilmiş durumda. 4K oynarken fps düşüşleri, bazı görsellerin çakışması gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Yapımcı ekip de gördüğünüz hataları kendilerine bildirerek oyunun geliştirilmesine katkı sunmanızı bekliyor.

Beta sürecine katılmak için Black Mesa’nın Steam kütüphanenizde yer alması gerekiyor. Sağ tuşla tıklayıp Özellikler kısmında beta sekmesine gelip oradan public beta kısımını seçmeniz yeterli. Sonrasında Black Mesa güncelleniyor ve Xen bölümleri ekleniyor.

Eğer Black Mesa’yı henüz almadıysanız, Steam Yaz İndirimlerinde alabilirsiniz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum