"Blade Bir Gün Geri Dönecek!"

Biz demiyoruz, Kevin Feige öyle diyor!

 Bir ara ortalıkta Blade'in Netflix dizisinin çıkacağına dair dedikodular vardı, ancak bu söylentiler çabucak söndü. Marvel'ın kahramanlarından biri olan vampir avcısı Blade'in ilk filmi 1998 yılında çıkmış ve aslında başarılı da olmuştu. Karakterin bir de kısa ömürlü bir dizisi çıktı, ancak dizinin kısa ömürlü olmasından aslında ne kadar da başarısız olduğunu tahmin edebilirsiniz.

Bununla birlikte "Daywalker (Gündüzyürüyen)" dostumuzu henüz Marvel Sinematik Evreni'ne bağlı hiçbir yapımda görmedik ve hatta adı bile anılmadı. Marvel Stüdyoları, karakterin film haklarını 2014 yılında geri aldı, ancak anlaşılan o ki Kevin Feige'nin şu an için bu yönde hiçbir planı yok. Açıkçası Netflix dizisi hoş olabilirdi, ancak bu yönde de bir adım atılmadığı ortada.

18+ çizgi roman filmlerinin hem gişede başarılı olması hem de eleştirmenler tarafından beğenilmesinin ardından Blade ve The Punisher gibi karakterleri beyaz perdede ve TV'de daha sık göreceğimizden şüphe duymuyorum aslında. Marvel Stüdyoları'nın başkanı Kevin Feige de konuyla ilgili olarak "Şu an Blade için bir planımız yok, ama geri dönecek. Bizce bu gerçekten havalı olur, ancak bir gün. Marvel'da 17 sene önce kadrolu oldum ve bu tarafa hayat veren iki şey oldu. Biri X-Men'di ve insanlara burada hayat var dedirtti. Ancak X-Men'den de önce Blade vardı. Hiç kimsenin duymadığı bir karakterdi. 'Dracula'nın Mezarı' isimli bir çizgi roman serisinde yer yer görüyorduk onu ve büyük bir markaya dönüştü. Bu da benim için büyük bir ders oldu aslında. Önemli olan karakterinin ne kadar bilindiği değil filmin ne kadar havalı olduğudur. Bu sebeple de bugün Guardians of the Galaxy, Antman ve Doctor Strange gibi filmlerin var olma sebebi de budur. Bence artık Blade eski ve köklü bir karakter ve onunla ilgili yeni bir şeyler yapmak eğlenceli olur." dedi.

sinema-14-super-kahraman

Tabii Blade'in geri dönüşü nasıl olur tahmin etmek güç. Neticede Feige kesin konuşmaktan kaçınmış ve belkiler üzerine ifadeler kullanmış. Şu an için kesinlikle bir Blade projesi üzerinde çalışmadıklarını söyleyen Marvel Stüdyolarının patronu "Ben Marvel'da başladığımda Blade serisi harika gidiyordu. Hatta çoğu insan onun bir Marvel karakteri olduğunu bile bilmiyordu. Tabii o zamanlar karakterin Marvel ile olan bağlantısı biraz gizlenmiş gibiydi. Yani üzerinde bir çalışmamız yok, ancak asla da demiyorum." diye konuştu.

Marvel ne yapsa, ne çekse canavar gibi gişe yapıyor, eh TV dizileri de oldukça gelirli yapımlar olarak karşımıza çıkıyor. Yani Blade ile ilgili yeni bir yapım görürsek şaşırmayın derim. Neticede hiçbir riski olmadığı gibi Blade adı biel büyük bir ağırlık taşıyor. 

Üstelik Marvel Sinematik Evreni'nde biraz daha canavar, yaratık temalı kötü karakter görmek ve onları avlayan kahramanlarla tanışmak farklı ve güzel bir tecrübe olabilir. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum