Blade Runner İlk Kez Dijital Olarak Satışa Sunuldu

Android'ler elektrikli koyun düşler mi?

Westwood Studios'un 1997 tarihli kült adventure oyunu Blade Runner, ilk kez dijital olarak oyunseverlerle buluşuyor! Şimdiye kadar bu oyunu oynamanın tek yolu zamanında kutulu olarak satın almış veya korsan olarak indirmiş olmaktı. Ama GoG sayesinde artık herkes bu klasik oyunu kütüphanesine ekleyebilecek.

Blade Runner'ın dijital olarak satışa çıkmasının bu kadar uzun sürmesinin ardında yatan bir sebep var, o da oyunun kaynak kodlarının kaybolmuş olması. ScummVM camiası yıllardır hiç durmadan çalıştı ve oyun motoru üzerinde ters mühendislik işlemleri yaparak oyunu ScummVM üzerinde çalışır hale getirdi. GoG da lisans sahibi Alcon Interactive ile anlaşarak oyunu DRM'siz olarak, tamamen dijital biçimde oyunculara sundu.

Eğer Blade Runner filminin hastasıysanız kendinizi bu oyunu oynarken resmen filmin içindeymiş gibi hissedeceksiniz. Oyunda çaylak bir polis olan Ray McCoy'u oynuyoruz ve oyunun hikayesi de filme paralel olarak ilerliyor. Voight-Kampff testi de yapabiliyor, Esper makinesiyle suç mahalinin 3D fotoğraflarını analiz de edebiliyorsunuz.

Hatta Ridley Scott'ın 1982 tarihli unutulmaz filmindeki bazı oyuncular da rollerini bu oyunda tekrarlıyorlar. Yani Rachel rolünde Sean Young ve J.F. Sebastian rolünde William Sanderson gibi isimler de oyunda mevcut. Rick Deckard mı? Eh, onu da oynayıp kendiniz görün :)

Oyunun fiyatı maalesef yerel fiyatlandırma olmadığı için bize fazla geliyor (normal fiyatı 10, şu an indirimli fiyatı 9 dolar) ama böyle bir klasiğin oyuncularla yeniden buluşabilmesi bile önemli bir olay.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum