Blizzard 25$ Değerindeki Hearthstone Kartını Nerfledi

Neyse ki tepkilerin önüne geçecek bir tazminat düşünmüşler

Hearthstone'un yeni 23.2.2 güncellemesi oyunun değerli kartlarından birinin de ciddi nerf yemesine neden oldu. Söz konusu kartın ismi Drek'Thar. Normalde oyuncunun destesinden iki minyonu savaş alanına süren kart, nerf sonrasında sadece tek bir minyon çekecek, bu da kartın kullanımını çok ciddi ölçüde düşürecek bir değişiklik.

Ama burada söz konusu durum bir kartın nerf yemesi değil. Bu popüler kartın bir de Elmas versiyonu var. Altın versiyonun da üzerinde olan Elmas versiyon kartlar aslında standart versiyonlarla aynı görevi görüyor ama animasyon farkları var. Yani bu parayı Elmas renklerinde bir kart sahibi olmak ve oyun sırasında bu kartı çekerek rakibinizi etkilemek için ödüyorsunuz.

Ancak oyuncuların 25$ (yeni Blizzard kuruyla 250 TL) satın aldığı bir kartı nerflemek elbette bu karta para veren oyuncuların ciddi tepkisini çekebilirdi. Blizzard bunu önlemek için nerf öncesinde akıllıca bir hamle yaptı.

Bu kartı oyun içi altın kullanarak satın almak isterseniz 3000 altın ödüyorsunuz (bildiğiniz gibi Hearthstone'da altın oldukça değerli). İşte Blizzard destesinde Elmas Drek'Thar kartı bulunan tüm oyunculara 3000 altın verdi. Böylece kartı özellikle de altın kullanarak alanlar hiçbir şey kaybetmemiş oldu.

Dahası, Blizzard oyuncuların destelerindeki karta da dokunmadı, yani oyuncular bu Elmas karta bedavadan sahip olmuş gibi oldu.

Tabii ki bundan memnun olan geniş bir kesim olsa da, memnuniyetsizliklerini dile getirenler de var. Sonuçta o oyuncular 25$ karşılığında 3000 altın satın almış gibi oldular, belki de böyle bir planları yoktu. Ama genel olarak Blizzard'ın bu değişimi iyi idare ettiği söylenebilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum