Blizzard, Spellbreak'in Stüdyosu Proletariat'ı Satın Almayı Düşünüyor

Dolaylı olarak Microsoft'a geçecekler

Dün sizinle Proletariat'ın büyücülü battle royale oyunu Spellbreak'i 2023 yılında sonlandırmaya karar verdiği haberini paylaşmıştık. Bu haberin üzerinden saatler geçmeden Blizzard Entertainment'ın Proletariat'ı satın almayı düşündüğünü öğrendik.

VentureBeat'in haberine göre merkezi Boston'da bulunan Proletariat satın alma gerçekleştiği taktirde Blizzard bünyesinde World of Warcraft üzerinde çalışacak. Makaleye göre stüdyo zaten mayıs ayından beri Blizzard'la ortak çalışma yürütüyormuş ve World of Warcraft'ın sıradaki genişleme paketi Dragonflight'a yardımcı oluyormuş.

Blizzard sözcüsü, Blizzard'ın Proletariat'ı satın almayı planladığını ama bunu henüz gerçekleştirmediğini söylerken Blizzard başkanı Mike Ybarra da "Proletariat'ın Blizzard'ın oyunculara daha sık biçimde yüksek kaliteli içerik sunma misyonuna mükemmel uyum sağlayacağını düşünüyorum" diyor.

Bu kadar konuşmanın üzerine Blizzard'ın Proletariat'ı satın almasına kesin gözüyle bakılıyor. Belki bunun Spellbreak'in kapanmasıyla da ilgisi vardır.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum