Blizzard ve Fox, Diablo İsmi İçin Karşı Karşıya Geldi

Lamborghini de katılsın

Diablo ismini duyduğumuzda haliyle bizim aklımıza gelen ilk şey Dehşetin Efendisi Diablo oluyor. Ancak bu ay gösterime girecek olan yeni bir animasyon dizisinde karakterlerden birinin ismi de Diablo olacak ve bu durum Blizzard Entertainment ile Fox Media'yı karşı karşıya getirdi.

Housebroekn ismindeki bu animasyon dizisinde Honey ismindeki köpeğin komşularından biri, obsesif bir köpek olan Diablo. Kendisini Arrested Development'ın yıldızlarından Tony Hale seslendiriyor. Fox, köpek maması, mama kabı, kavanozu vs gibi diziyle ilgili ticari ürünlerde kullanmak üzere Diablo isminin tescil ettirmeye kalkınca sorun çıktı haliyle.

Blizzard hemen devreye girerek Fox'un bu başvurusunun engellenmesini istedi, çünkü Fox'un 'Diablo' kelimesini kullanmasının "büyük ihtimalle kafa karışıklığına, hatalara, hatta aldatmalara yol açacağını" belirterek bunun federal ticari marka yasalarına uygun olmadığını belirtti.

Henüz Fox Media'nın avukatları patent ofisine bir cevap vermedi ve bunun için yaklaşık 1 aylık süreleri var. Ancak mahkeme Fox Media'ya bu ismi ticari marka olarak kullanma izni verirse, işler kızışacağa benziyor.

YORUMLAR
Pixlik
5 Mayıs 2021 08:37

Telif ve patent kavramlarının suyunun çıkarıldığı bir dönemde yaşıyoruz... İnsanlar/Firmalar hiç bir şey katmadıkları şeylerin patentlerini alarak tekel altına alma kafasında olay asıl amaç olan mucidin, üreticinin, eser sahibinin üretim sürecindeki emeği korumaktan bambaşka bir boyuta geldi.

waltran
4 Mayıs 2021 19:23

Sözcüğü ilk bulan İspanyollar gözü yaşlı, hani bizim paramız diye bakıyorlar.

Parolamı Unuttum