Blizzard’dan Ayrılanların Kurduğu Stüdyolar Arasına Bir Yenisi Eklendi

GZS oyunları için yeni bir stüdyo var artık

Son dönemlerde Blizzard ile yollarını ayıran isimlere dair haberler alıp duruyor; bu isimlerin ya halihazırdaki stüdyolara katıldıklarını ya da kendi stüdyolarını kurduklarını görüyoruz.

İşte bu şekilde kurulan stüdyolara bir yenisi daha eklendi; gerçek zamanlı strateji türünün en iyi örneklerinden olan StarCraft II ve Warcraft III gibi projelerde yer almış bazı isimler Frost Giant Studios’u kurduklarını ilan ettiler.

Ekip, kendilerine koydukları hedefi net bir şekilde ifade etmişler: PC için muhteşem bir GZS oyunu geliştirmek. Ekip üyelerine baktığımızda bu gayet makul bir hedef olarak görülüyor zaten. Sektörün önde gelen firmalarına yıllarca hizmet ettiklerini, şimdi sıranın bir sonraki adıma geldiğini, GZS oyunlarını güzel kılan epik hikaye anlatımı, yenilikçi co-op oynanış ve espor alanlarında bir sonraki aşamaya geçmeyi hedeflediklerini söylüyorlar. Bu ekibin elinden iyi bir GZS çıkmaması için hiçbir sebep yok.

Geçtiğimiz günlerde Blizzard tarafından yapılan açıklamayla StarCraft II için ücretli içeriklerin üretimine son verildiğini öğrenmiştik. Görülen o ki, mesele bununla sınırlı değil. Jason Schreier, Frost Giant Studios’un kuruluşu ile ilgili paylaşımı etiketleyerek Blizzard içerisinde bir ekibin geçtiğimiz yıllarda GZS oyunları geliştirmek için girişimlerde bulunduklarını ve bu konuda onay almayı başaramadıklarını aktararak, kendi stüdyolarını kurmalarının şaşırtıcı olmadığını söylemiş.

Önümüzdeki dönemde benzer haberler gelir mi, yoksa Blizzard artık bir toparlanma sürecine girer mi, bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum