Blizzcon 2019 Diablo 4 Panelinden Öğrendiklerimiz

Son derece karanlık bir oyun bizi bekliyor

Blizzcon'un açılış seremonisinde herkese açık biçimde Diablo 4'ün sinematiğini ve oynanış videosunu gördük, ardından Blizzard'ın yayınladığı basın bülteniyle ilk detaylara ulaştık (henüz okumadıysanız aşağıda linkten ulaşabilirsiniz), sonrasındaysa yalnızca Blizzcon katılımcılarının ve Sanal Bilet sahiplerinin seyredebildiği paneller başladı.

> Beklenen Oyun Diablo 4'ten İlk Detaylar!

Bu panellerden biri de elbette Diablo 4 üzerineydi ve bu panelde de oyuna dair yeni bilgiler açıklandı. Biz de panelleri izleyemeyenler için genel olarak bir özet geçelim dedik.

Öncelikle Diablo 4'ün Reaper of Souls'tan yıllar sonra geçtiğini söyleyebiliriz ve sinematikte de gördüğümüz gibi ana teması Lilith'in dönüşü. O çok sevdiğimiz izometrik kamera açısına sahip olacak oyun (bir ara Dark Souls benzeri bir şekle bürüneceği iddia edilmişti, bu söylenti de boşa çıkmış oldu böylece) 5 farklı bölgeden oluşan bir dünyada geçecek. Oyun dünyası için yarı-açık tabirini kullanmak mümkün. Oyunun bu beş farklı bölgesi de doğrudan birbirine bağlı olacak ve bu bölgelerde dolaşırken farklı hava efektleriyle de karşılaşacağız. Bu bölgeler devasa büyüklükte olacağından seyahat için binek kullanabileceğiz ve bu binekler kişiselleştirilebilecekler de. Her sınıfın bineklere özel iniş animasyonu ve etkileşimi de olacakmış.

Oyunda gece gündüz döngüsünün olacağı da önemli detaylar arasında.

Elbette Diablo deyince akla ilk gelen şey zindanlar oluyor, oyunda "yüzlerce" zindan olacağı bilgisi de o yüzden oldukça önemli. Tabii bu yüzlerce zindanda yüzlerce de legendary bulacağız :) Set eşyaları yine olacak, ama eskisi kadar baskın olmayacaklarını söylüyor Blizzard. Diablo serisinin en karanlık, en şeytani zindanlarıyla yüzleşecekmişiz. Karanlık zindanlar biz ilerledikçe bizimle birlikte aydınlanacak.

Diablo 4'te ilk etapta 5 karakter sınıfı bulunacak, bunların üç tanesini zaten oynanış videosunda gördük: Sorceress, Barbarian ve Druid. Diğer iki sınıftan birinin Necromancer / Witch Doctor ikilisinden biri olacağını düşünüyorum, Necromancer daha ağır basıyor tabii ki. Zaten oyunun Diablo 2'ye yakınlığını düşünürsek kalan iki sınıfı da aşağı yukarı tahmin etmek mümkün bu şekilde.

Panelde sınıflara dair de birkaç bilgi paylaşıldı. Öncelikle karakter seçim ekranının doğrudan Diablo 2'den ilham aldığını söylemek lazım, kamp ateşi bilgisi zaten önceden sızdırılan bilgiler arasındaydı ve doğru çıktığını görmek sevindirdi. Barbarian sınıfı 4 silah slotuna sahip olacak, seçtiğiniz ve kullandığınız yeteneklere bağlı olarak Barbarınız o an ilgili silahı çekip kullanmaya başlayacak. Druid sınıfı Storm ve Earth büyüleri kullanacak, werebear, werewolf ve caster formlarına sahip olacak. Savaşlar sırasında yetenek kullanırken farklı biçimler arasında da kesintisiz geçiş yapabileceksiniz, bir saldırıda pençe atarken diğerinde insan formuna geçip büyü yağdırabileceksiniz yani. Sorceress ise yine element büyülerinin gücünü kullanacak. Gösterilen yetenekler arasında Fire Wall, Blizzard ve Lightning Dash vardı.

Oyunda karakter kişiselleştirme, yetenek ağacı ve rün özellikleri de ön plana çıkacak. Özellikle de yetenek ağacı ve rün özelliklerinin heyecan verici olduğunu söyleyebiliriz. Karakterimizi yaratırken de saçlarından dövmelerine, saç şekline kadar çok sayıda seçeneğimiz olacak.

Diablo 4'ün en ilgi çekici yanlarından biri de World Event dediğimiz olaylar olacak. Bunlara örnek olarak solo olarak yenmeniz mümkün olmayan boss'ları verebiliriz. Şehirlerde de diğer oyuncuları görebilecek, onları inceleyebilecek (World of Warcraft gibi), gruplar kurabileceğiz. Ancak oyunu solo oynamak isteyenlerin sosyalleşme zorunluluğu olmayacak elbette, oyunu tek başınıza da bitirmeniz mümkün.

Yalnız Blizzard oyunun çıkış tarihine dair biraz karamsar bir tablo çiziyor ve "yakında değil" diyor. Hatta "Blizzard soon" bile değil diyorlar, bu da "yakında" deyip de bir türlü çıkmayan oyunlara atıf zaten. O yüzden oyunun çıkış tarihi için 2020 sonu ve sonrası mantıklı bir tarih olacak gibi görünüyor şimdilik.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum