Blizzcon 2019 Hearthstone Panelinde Neler Gördük?

Bu yıl bol ejderhalı geçecek

Blizzcon’da birbiri ardına gelen duyurular arasında Hearthstone’un kaçınılmaz olarak biraz arkaplanda kalmasını bekliyorduk. Yine de Blizzard bizleri eli boş bırakmadı ve yeni bir ek paket ve daha önemlisi Hearthstone üzerinden çalışacak bir yeni oyun moduyla ödüllendirdi.

Blizzcon’un “Hearthstone için sırada ne var?” paneli oyun tasarımcısı Liv Breeden ve baş efekt uzmanı Hadidjah Chamberlain’in katılımıyla oldukça ilginç bir sunuma dönüştü. Zira bir taraf Ejderha yılının kötü adamları League of Evil’ı tutarken, diğer taraf ise tam bir League of Explorers fanatiği gibi sundu paneli.

Ejderha yılının sonuna yaklaşırken neredeyse hiç ejderha kartının çıkmamış olması herkesin kafasını karıştırmıştı. Hatta bundan yaklaşık 2 ay önce yaptığımız röportajda da bu soru sorulmuş ancak yapımcılar sinsice gülümsemekle yetinmişlerdi. Hearthstone’un yeni ek paketi “Descent of Dragons” adından da tahmin edebileceğiniz üzere bütün sınıfları ejderhalara boğmak üzere geliyor.

Hearthstone'un Yapımcılarıyla Tombs of Terror'ü Konuştuk

Panelde kötülerin nihai amacını da öğrenmiş olduk. Kötülerin Ejderha yılında yaptıklarının tamamı Azeroth’un ilk ve en güçlü ejderhası Galakrond’un diriltilmesi içinmiş. Galakrond’un dirildikten sonra Azeroth’u yok etmesi olası, ama kötülerin bunu umursayacağını da pek sanmıyorum.

League of Evil’da her karakterin ait olduğu toplam 5 sınıf var ve bunların tamamı kendilerine özgü Galakrond kahraman kartına sahip olacaklar. Shaman, Rogue, Priest, Warrior ve Warlock sınıfları yeni mekanik Invoke’u kullanarak Galakrond’u olabildiğince güçlendirecekler ve sonunda Galakrond güçlü özelliği ile birlikte kahramanınızın yerini alacak. Liv Breeden bu güçlü ejderhanın tahtaya konulacak bir kart olmamasını istemiş, zira o haşmetli yaratığın bir el sonra bir polymorph büyüsüyle koyuna dönüşmesinin istenilen etkiyi baltalayacağını düşünmüş.

Bu ek paket boyunca oyuna giren oyuncular her sınıfa ait Galakrond kartını ücretsiz olarak alacaklar. Yani sevdiğiniz sınıfa ait en önemli kart düşsün diye oturup beklemek gibi bir durum söz konusu değil. Galakrond’u güçlendiren Invoke kartları ise birazcık C'Thun mekaniğini andırıyor. Galakrond Invoke özellikli kartlar oynandıkça güçleniyor ve “Battlecry” efekti daha etkili hale geliyor. Öyle ki tam güçlü Galakrond tek elde oyunu bitirecek özelliklere sahip olabiliyor. Bunun haricinde Liv Breeden gelecek kahraman yeteneklerinin her sınıfta farklı olacağını da belirtti. Yani Ejderha aynı olsa bile kahramanınızın yerini aldığında vereceği kahraman gücü sınıfa özel olacak.

EVIL üyelerinin dahil olmadığı kalan dört sınıf olan Druid, Paladin, Mage ve Hunter ise Galakrond yerine yeni yan görevlere sahip olacak. Bu görevler daha önce olduğu gibi oyunun başında elinizde olmayacak, dahası eski görevlerle de bir arada kullanılabilecek. Yani kötülere karşı tek şansımız bu görevleri tamamlayarak kurtulmak gibi duruyor şimdilik.

Panelin en büyük süprizi ise, Hearthstone’a gelecek yeni Auto Chess temalı oyun modu Battlegrounds oldu. Auto-Chess bildiğiniz üzere hem Dota hem de League of Legends’ın yan oyunlar çıkardığı, birimlerin kendi kendine savaştıkları bir oyun modu. Başarılı olmak için dövüşler arasında doğru birim sinerjileri kurup mevcut olanları güçlendirerek bir takım kurmak gerekiyor.

Battlegrounds da da durum çok farklı değil. Dürüst olmak gerekirse kartlarla nasıl oynandığını tam olarak çözemedim ancak 4 Kasım itibariyle Virtual Ticket sahiplerinin, 12 Kasım'da ise bütün oyuncuların bu modu deneme şansı olacak. Farklı kahramanların olacağı, hepsinin pasif yeteneklerinin varlığı ve Battlegrounds moduna özel kartların olacağı duyduklarımız arasında. Benzer oyunların aksine bu modda pasif özellikler olmayacak, bunun yerine oyuncuların Deathrattle ve Reborn gibi mekanikleri farklı kartlarla birlikte kullanarak avantaj sağlaması beklenecek.

Battlegrounds modu özellikle cep telefonundan ömür yiyen Auto-Chess oyunlarına karşı avantajlı olacaktır diye düşünüyorum. Bu mod hakkındaki görüşlerimizi oynadıktan sonra web sitemizde bulabilirsiniz.

Genel olarak baktığımızda Hearthstone için eğlenceli bir ek paket olacağı aşikâr duruyor. Yapımcılar oyuncuların neyi sevdiklerine ve neye olumlu tepki verdiklerine fazlasıyla dikkat ediyorlar. Burada da eğlenceli kahraman güçleri ve görevlerle keyifli bir ek paket çıkacağını düşünüyorum. Panelde dikkatimi çeken tek konu tek kişilik içeriğin duyurulmamış oluşu oldu. İleride bu içeriği görür müyüz, yoksa Battlegrounds modu tek kişilik senaryoların yerini mi alacak bunu hep beraber göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum