Bloodlines 2'nin Baş Yazarları The Fermi Paradox'a Katıldı

Gerçek orada bir yerde

The Fermi Paradox, Anomaly tarafından geliştirilen, hikaye odaklı bir bilimkurgu strateji oyunu. İsminden de anlaşılacağı üzere Fermi paradoksundan esinlenen bir hikayesi var. Fermi Paradoksunu kısaca özetlemek gerekirse, Vikipedi'de yazan haliyle "dünya dışı uygarlıkların var olma olasılığının gayet yüksek olduğuna dair tahminlerin varlığı ile bunu doğrulayacak herhangi bir kanıtın ya da temasın yokluğu arasındaki çelişkiyi ifade eder" diyebiliriz. Sonuçta evrende sayısız yıldız ve gezegen olmasına rağmen henüz herhangi bir uzaylı ırk ile 'ilk temas' sağlayamamış olmamız bu çelişkinin temelini oluşturuyor.

Oyundaki amacımız da galaksinin bir köşesinde verdiğimiz kararların nihayetinde diğer uygarlıkları etkilemesiyle ifade edebilebilir. Bir uygarlığı binlerce yıl boyunca yönetecek, uzayı keşfedecek ve diğer uygarlıklarla temasa geçmeye çalışacağız. Fermi Paradox bir mikro yönetim oyunu olmayacak, bunun yerine verdiğimiz kararlar bazı çarkları döndürmeye başlayacak ve bunların etkilerini yıllar içerisinde göreceğiz.

1 Temmuz itibariyle Erken Erişim'e girecek oyun, çok önemli iki transfer yaptı: Bloodlines deyince akla gelen ilk isim olan, orijinal oyunun baş yazarı Brian Mitsoda (ki kendisinin ismi Bloodlines 2'nin tanıtımlarında bolca kullanılmış ama sonra sebepsiz yere Hardsuit Labs'tan ve Bloodlines 2'den kovulmuştu) ve yine Bloodlines 2'nin hikaye tasarımcısı Cara Ellison. İkili bir kez daha birlikte çalışacaklar.

Anomaly, The Fermi Paradox'u Steam Next Fest sırasında yayınlayacağı demo ile de destekleyecek, böylece biz de oyunu deneme şansına erişeceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum