Bob Iger'e Göre Disney, Star Wars'u İşlemeye Yeni Başlıyor

Deşmeyin, elleşmeyin, bozmayın

Disney'in Lucasfilm'i satın almasının ardından Star Wars ile ilgili çok sayıda içerik üreteceğini üç aşağı beş yukarı herkes tahmin ediyordu. Önce "her sene bir Star Wars filmi" politikası izlendi ancak Solo filmiyle birlikte ara filmlerden vaz geçildi ve Skywalker mirasını tamamlamaya karar verildi. Sonrasında The Rise of Skywalker ile birlikte dokuz filmlik bir serinin sonuna geldik ve bu son hayranların çok büyük bir kısmını hiç mutlu etmedi. Tam da bunun üstüne Disney CEO'su Bob Iger, Star Wars'u işlemeye yeni başladıklarını açıkladı. 

Şu ana kadar 5 Star Wars filmi ve bir de dizi yapan Disney, yolun daha çok başındaymış. The Star Wars Show'a konuşan Iger, "Bu inanılmaz derecede tatmmin edici ve heyecan dolu bir yolculuktu. Fakat pek çok açıdan biz henüz yeni başlıyoruz. Çok fazla şey başardık, açık bir şekilde seri filmlerini, Skywalker serisinden bahsediyorum. Ayrıca burada California ve Florida da Galaxy's Edge parklarını açtık. Ayrıca diğer filmler ve diziler de yolda. Ancak tüm bunlar bizim için Star Wars'un potansiyelini kazmaya yeni başlıyormuşuz gibi hissettiriyor. Çünkü Star Wars'un ne olduğunu ve Star Wars'un ne olabileceğini biliyoruz." dedi. Iger her ne kadar "Star Wars'un ne olduğunu biliyoruz." dese de son film pek de bilmediklerinin en büyük kanıtı. 

"Ayrıca Lucasfilm'in Disney'in bir parçası olmasının biraz zaman alması gerekiyordu ve şimdi biz uzun soluklu düşünmeye başladık. Hayranların istediklerini sadece kısa vade de değil ayrıca uzun vade de neler olacağına bakacağız. Şunu da belirtmek isterim ki ben burada beklenenden çok daha iyi bir gelecek seziyorum ve önümüzde daha çok fazla şey yer alıyor." diye devam eden Iger, Lucasfilm anlaşmasının ardından geçen 4 senenin pek yeterli olmadığını da itiraf etmiş. Uzun soluklu planlarının neler olduğunu şu an için kestirmek zor ama umarım KOTOR veya başka güzel hikayeleri de Skywalker mirası gibi harcamazlar.

Disney'in 2012 yılında Lucasfilm'i almasının ardından Star Wars hayranlarının bir kısmını ciddi bir şüphe kaplamıştı ve aradan geçen yedi senede bu şüphelerin çoğunda hayranlar haklı çıktı. The Rise of Skywalker da bardağı taşıran son damla oldu diyebiliriz. Bakalım Disney uzun vade de gerçekten de Iger'in dediği gibi hayranları mutlu etmeyi başarabilecek mi? Şu ana kadar The Mandalorian dışında tam anlamıyla hayranları mutlu eden bir işe imza atmadılar, gelecek bizlere bu konuda neler gösterecek, merakla bekliyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum