Borderlands 3 Anlaşması Epic Games'e 115 Milyon Dolara Mal Olmuş

Bilgiler tek tek ortaya çıkıyor

Epic Games'in Epic Games Store için özellikle de başlarda oldukça agresif bir exclusive süreci yönettiğini biliyoruz. Hatta Metro Exodus gibi Steam'de ön siparişe açık olan oyunları bile kendisine bağlayarak tartışmalara da yol açmıştı. Bu exclusive oyunlarından en çok ses getirenlerden biri de Borderlands 3'tü ve bu oyunun Epic'e maliyeti 115 milyon dolar olmuş.

Epic Games, Borderlands 3 için 80 milyon minimum garanti ödemesi yapmış (yani bu oyun satsa da, satmasa da Epic'in cebinden kesin olarak çıkan para). 15 milyon pazarlama giderleri, 20 milyon ise oyunun EGS üzerinden exclusive yayınlanma ücreti.

Borderlands 3 exclusive anlaşması 2K Games ile yapılan daha geniş bir anlaşmanın parçasıymış hatta. Buna Civilization 6'yı bedava vermek de dahil, onun da maliyeti 20 milyon dolar olmuş. Borderlands: The Handsome Collection'ın maliyeti ise 11 milyon dolar.

Epic Games'in belgelerinde Tüm Borderlands 3 Anlaşması olarak geçiyor ve toplam değeri 146 milyon dolar.

Ancak Borderlands 3 başarılı bir oyundu. Oyun çıktıktan iki hafta sonra elde ettiği gelir 100 milyon doları aşmıştı ve bunun 77 milyonu Epic Games Store'dan yapılan satışlardı. Yani oyun iki hafta içinde "minimum garanti ödemesini" çıkarmış oldu. Bu dönemde EGS'nin aldığı %12'lik pay da 9.2 milyon dolara denk geliyor. Oyunu oynayan EGS oyuncusu sayısı 1.56 milyon olurken, bunların %53'ü platforma yeni katılan isimlermiş.

Bu veriler Epic'in mağazaya oyuncu çekme politikasının oldukça doğru yolda ilerlediğini gösteriyor aslında. Tamam, zarar ediyorlar ama ellerinde bu zararı karşılayabilecek Fortnite gibi isimler var. Tim Sweeney işte bu yüzden EGS'nin üç veya dört yıl kar etmesini beklemediğini söylüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum