Boss Olarak Oynayabildiğimiz 5 Oyun

Bu isimler ile oyun sizin kontrolünüzde

Sizin adınıza konuşamam fakat şahsen başı ve sonu olan oyunlarda karakterimin adım adım gelişiyor oluşu beni bir hayli mutlu ediyor. Oyunun sonlarına yaklaştığınızda artık düşmanlarınızın korkulu rüyası olmaya başladığınız oyunlar oldukça tatmin edici. Fakat bazı oyunlar var ki size direkt olarak oyunun en güçlü karakterinin kontrolünü sunuyor. Genel olarak "OP" ya da "boss" olarak nitelendirdiğimiz bu karakterlerin oyunları, popüler kültürün de önemli bir parçası olmuş durumda. İşte biz de bugün sizlerle "Boss Olarak Oynayabildiğiniz 5 Oyun" listesini paylaşıyoruz.

Asura's Wrath

Asura's Wrath; ecnebilerin "criminally underrated" olarak tanımladığı, bizim topraklarda ise "yahu bu oyunu niye kimse bilmiyor?" kategorisine giren oyunlardan. 500 yıl boyunca vücuduna tapılmış bir tanrı olarak oynadığımız Cyberconnect2'nun oyunu, aslında farklı türleri tek bir potada eritmeyi başaran nadide oyunlardan biri. Oyunun bazı bölümlerinde rail shooter, bazı bölümlerinde üçüncü şahıs kamerasından oynadığımız aksiyon sekansları bulunuyor. Aynı Bayonetta serisinde olduğu gibi çeşitli tuşlara basarak gezegen, yıldız ve bilimum devasa kütleyi tekme tokat dövebildiğimiz oyun, Anime benzeri işleyişi ile de dikkat çekiyor.

Saints Row 4

Bu girdiye başlamadan önce listede herhangi bir sıralama olmadığını belirtmek istiyorum. Hayatına "GTA klonu" olarak başlayan Saints Row serisi, yıllar içerisinde kendisini asla ciddiye almayan ve mizahi yönü oldukça kuvvetli bir oyuna dönüştü. Bana sorarsanız şu ana kadar çıkan en keyifli oyun da, uzaylılar tarafından işgal edilen dünyayı konu alan Saints Row 4 oldu. Fakat bu oyunda sizi bir "boss'a" çevirebilen özellikler bir hayli farklı. Oyunun hikayesi itibariyle simülasyonda yaşamaya başlıyor ve çeşitli "hileler" kullanarak simülasyonda kendinizi adeta bir ölüm makinesine çevirebiliyorsunuz. Telekinesi özelliklerinden tutun, süper hızla koşmaya hatta binaların tepesine zıplayabilecek kadar çeşitli yetenekler sizi düşmanlarınızın korkulu rüyası yapıyor.

Doom Serisi

Düşmanların korkulu rüyası demişken Doom'a selam çakmadan geçmek olmaz. Serinin ilk günlerinden beri "dünyayı kurtaran adam" sloganı yerine "cehennemin korktuğu adam" sloganını kullanan ID Software, Doomguy'ın hayatımızda yer etmesini sağladı. İlk oyunun unutulmaz müzikleri eşliğinde her türlü cehennem yaratığını çıktığı yere gönderebilmek gönüllerimizi fethetmişti. Fakat Doom Eternal sayesinde işin rengi epey değişmiş durumda. Doomguy artık eskisinden çok daha tehlikeli ve güçlü. Avdan çok avcı hissini alabildiğiniz Doom serisinin devam etmesi de bizleri mutlu ediyor. Hem, BFG gibi bir silahın bulunduğu oyunu bu listeye almamak olmazdı diye düşünüyorum.

Prototype 1 – 2

Gönlümde yer etmeyi başaran ve yukarıda bahsettiğim "avcı" hissini en iyi şekilde veren oyunlardan biri Prototype. Artık yaşını gösteriyor olsa da çıktığı ilk günlerde Alex Mercer olarak oynamak müthiş keyif verici bir deneyim olmuştu benim için. Karizmatik duruşu ve virüs sayesinde kazandığı yeni yetenekleri ile tam bir avcıya dönüşen Mercer, tüm uzuvlarını düşmanlarınızı liğme liğme etmenizi sağlayan silahlara dönüştürebiliyordu. İkinci oyunda karşımıza çıkan James Heller da virüsten Mercer gibi etkilenmiş, fakat farklı yetenekleri ile kendisine savaş açabilmişti. Can doldurabilmek için insanları "bünyenize kattığınız", gerektiğinde şekil değiştirebildiğiniz, gerektiğinde ellerinizi dev birer pençeye çevirdiğiniz Prototype serisi "boss" hissini iliklerinize kadar yaşamanızı sağlıyordu.

God of War

Listeye "çıplak elle tanrı tokatlayan" Kratos'u almamak olmazdı. Hayatının büyük bir kısmını savaşçı olarak geçiren efsanevi Sparta komutanı, tanrılar tarafından ihanete uğradığını fark edince katliamın önü açılıyor. Ares'i öldürdüp geçtiğimiz Savaş Tanrısı tahtı, Kratos'un efsanevi silahlara da erişmesini sağlıyor. Tanrısal güçleri sayesinde defalarca Tartarus'un derinliklerinden çıkmayı, ölümden kurtulmayı ve kadere kafa tutmayı başaran Kratos son oyununda mülayim bir baba figürüne dönüştü. Yine de zaman zaman öfkesini kontrol altında tutamayan Sparta'nın Hayaleti, her türlü tanrıya baş kaldırmayı da sürdürüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum