Böyle Bir Seinfeld Oyunu Harika Olmaz Mıydı?

Elden ele yayalım

Öncelikle düşüncemi baştan söyleyeyim, Seinfeld gelmiş geçmiş en iyi sitcom dizisidir. Nokta. Bu detayı aradan çıkardığımıza göre Seinfeld'e dair bir video oyun fikrini de son derece cazip bulduğumu söyleyebilirim. Özellikle de işin arkasında Paradigm'in geliştiricisi Jacob Janerka gibi çılgın bir isim varsa.

Haberimize konu olan oyun bir hayran-yapımı animasyon veya oyun fikri değil. Jacob Janerka ve Ivan Dixon gerçekten de bir Seinfeld oyunu yapmak ve oyunu geliştirmeye başlamadan önce de gerçekten lisans almak istiyorlar. Lisans sahipleriyle görüşmeye başlamadan önce böyle bir oyuna ne kadar ilgi olabileceğini görmek adına fikirlerini sosyal medyadan paylaştılar ve aşağıda sizin de izleyeceğiniz video dizinin karakteristik özelliklerini cidden harika biçimde yansıtmayı başarmış.

İkilinin fikri aynı bir sitcom dizisi gibi yaklaşık olarak 30 dakikada bitirilebilen bölümlerden oluşan bir adventure oyunu geliştirmek.

"Belki şöyle düşünüyorsunuzdur: 'Sizi gidi salaklar, neden son bölümü 20 yıl önce yayınlanan bir sitcoma dayanan bir oyun yapmak ve Reddit kullanıcısı Dingdongs313'ün de sizi uyardığı gibi avukatların öfkesini üzerinize çekmek istiyorsunuz?' Evet, aslında gerçek avukatlar da bizi bu konuda uyardı." diyor ikili oyunun tanıtım sitesinde.

Dizi gibi oyunun hikayesi de üç ayrı bölüm halinde ilerleyecek ve Jerry, George ve Elaine'le oynadığımız hikayeler aynı dizide olduğu gibi birbirine geçecekmiş. Burada Day of the Tentacle örneği verilmiş ki o da benim en iyi adventure oyunları listemin zirvesindeki oyundur :) Kramer da hikayede yer alacak ama oynanabilir bir karakter olmayacak; hikayeyi etkileyecek ama kontrol edilemeyecek bir karakter olarak tanıtılıyor Kramer.

Bir de bölüm fikri yayınlamışlar sitede, bu bölümde Jerry email adresini Kenny Bania'ya veren sevgilisinden ayrılmaya çalışacakmış. Bu bölümün hikayesi, George'ın kız arkadaşının telesekreterine bıraktığı mesajı o duymadan silmeye çalıştığı The Phone Message bölümüne çok benziyor. Hatta işin içinde Newman da var.

İkilinin fikri cazip bulan oyunculardan istediği tek şeyse #seinfeldgame hashtagini kullanmaları ve fragmanı paylaşmaları.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum