Brothers In Arms Dizisi Geliyor!

Band of Brothers 2 diyebilir miyiz?

Video oyunlarından uyarlanan filmlere oldukça aşinayız ancak bu konuda istikrarlı bir başarıdan söz etmek imkansız. Ancak oyun uyarlaması dizilerle ilgili karşımızda çok fazla örnek yok. Gearbox Software'in efsanevi oyun serisi Brothers in Arms bu konuda yeni bir örnek olmaya hazırlanıyor hem de oldukça iyi bir yaratıcı ekiple birlikte. 

Gearbox'un kurucularından olan ve an itibariyle şirkette CEO görevini yapan Randy Pitchford ile birlikte Scott Rosenbaum'un da yapımcılığını üstleneceği dizinin diğer yaratıcı ekibi ise epey iddialı gözüküyor. 2016 yılında vizyona giren Assassin's Creed'in yapımcısı Jean-Julien Baronnet ve Band of Brothers serisinde yardımcı yönetmen olarak görev almış olan Richard Whelan da dizinin yaratıcı ekibinde yer alıyor. Özellikle Whelan'ın varlığı diziye dair umutların yükselmesi için ciddi bir sebep gibi gözüküyor.

The Hollywood Reporter'ın haberine göre dizinin ilk sezonu Exercise Tiger operasyonuyla birlikte D-Day hikayesine farklı bir açıdan bakarak Normandiya Çıkarması'nı konu alacakmış. 2005 yılında başlayan Brothers in Arms oyun serisinin son oyunu 2014 yılında Sons of War adı altında sadece mobil platformlarda yayınlanmıştı. 

"Ben oyunlarda anlattığımız bu hikayeleri gerçekten seviyorum ve daha anlatacak daha çok fazla hikayemiz var. Ancak bu diziyle birlikte yeni konuları keşfetme şansımız olacak. Hikayelerdeki insanların ilişkilerini daha geniş bir açıdan ele alabileceğiz. Kararlaştırdığımız hikaye henüz televizyon tarihinin görmediği bir hikaye olacak. Neredeyse 800 Amerikan görevlisi öldürüldü ve bunlar müttefiklerin gerçek Normandiya çıkarmasını yapabilmesi için gizli tutuldu. Burada benim beğendiğim ve daha önce yapılmammış şey ise Alman Askerlerini ve sivillerin bu durumdan nasıl etkilendiğini, iki taraf açısından da ele alabilecek olmamız. Bu konuda gerçek insanlarla görüştük ve her şeyin bük resmi nasıl etkilediğini ele aldık." diyen Scott Rosenbaum dizinin hikayesiyle ilgili ilk ipuçlarını da vermiş.

Şu an için dizinin hangi kanal ya da platformda yayınlanacağı, oyuncu kadrosu ve yayın tarihi gibi detaylar henüz belli değil. Ancak hem Gearbox hem de diğer yapımcılardan gelen açıklamalar dizinin epey iddialı olacağını işaret ediyor. Özellikle yayın servisi savaşlarının kızıştığı bu noktada Brothers in Arms dizisi büyük ilgi çekebilir. Tıpkı 2001 yılında yayınlanan ve büyük beğeni toplayan Kardeşler Takımı gibi yeni bir efsane savaş dizisiyle buluşabiliriz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum