Bu Oyunu Bitirmek İçin 6 Saatimiz Olacak: The Time I Have Left

Biraz Deathloop, biraz Little Nightmares, biraz ondan, biraz bundan…

Future Games Spring Show'da çeşitli oyunlar gösterildi. Bunlardan birisi de duyuru videosuyla programda yerini alan The Time I Have Left oldu.

The Time I Have Left; yapımcıları tarafından, içinde RYO elementleri de barındıran bir ‘zamana dayalı kaçış macerası’ olarak tanımlanıyor. Kahramanımız Aline, gizemli bir hastalığa kapılmış; The Miasma olarak adlandırılan bu hastalık nedeniyle ölümün kıyısında, artık saatleri kalmış durumda. Kahramanımızı kurtarmak için 6 saat içerisinde Colony 7 olarak adlandırılan yeraltı kompleksinden kaçmasına yardımcı olmamız lazım.

Deathloop’ta da olduğu gibi bazı anahtar olaylar belirli bir zamanda gerçekleşiyor; saklı hikâye parçalarını, özel nesneleri, sırları, kısayolları vs belirli bir zaman diliminde bulabiliyoruz. Oyunda dinamik sıra tabanlı olarak nitelendirilen bir çatışma mekaniği bulunuyor; ama çatışmalar daha çok karşımızdaki tehlikeli ve ürkütücü yaratıklardan kaçınmak, onların ellerinden kurtulmak üzerine olacak gibi görünüyor. Dolayısıyla, öyle önüme geleni keseyim biçeyim oyunlarından birisi değil bu, mühim olan bu tehlikeli ortamdan olabildiğince hızlı bir şekilde topuklamak :) (Little Nightmares’e de böyle benzetirim işte, hiç affetmem :)).

Yapımcıları, klasiklerden, özellikle de PS1 dönemi macera oyunlarından ilham aldıklarını, ama orijinal bir oyun ortaya koymak için de kalıpları kırdıklarını söylüyorlar. Böyle olup olmadığını önümüzdeki yıl göreceğiz artık. 2020 yılında kurulan Barselona merkezli oyun stüdyosu Ground’un ilk oyunu olacak The Time I Have Left’in 2023’te çıkış yapması hedefleniyor. Siz de takip listenize almak isterseniz, Steam sayfasına şuradan ulaşabilirsiniz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum