Bungie YouTube'da Kendi Adına DMCA İhtarları Gönderenlerin Peşine Düştü

Sistemdeki açığı kullananlar yandı

Bungie, bundan bir hafta önce YouTube'da kendi adını kullanarak Destiny DMCA ihtarları gönderildiğini söylemiş ve bununla ilgili araştırma başlattıklarını, gelişmelerden oyuncuları haberdar edeceğini söylemişti.

Görünüşe göre Bungie bu konuyu mahkemeye taşıdı ve kimliği belirsiz kişilerin (davada John Doe olarak geçiyorlar) YouTube'un DMCA işlem güvenliğindeki bir açığı kullanarak stüdyonun adına ihtar çektiğini ve Destiny içerik üretilerinin çalışmalarını sabote ettiğini söylerek dava açtı.

Bu sahte telif hakkı ihtarlarının Bungie camiasını rahatsız ettiğini ve firmaya neredeyse hesaplanamayacak derecede zarar verdiğini iddia ediyor Bungie.

Stüdyo mahkeme kararıyla bu kişilerin kimliklerinin belirlenmesini, sorumlu tutulmalarını ve emsal olmalarını talep istiyor. Ayrıca her bir Sahte İhtar Uyarısı için 150 bin dolar tazminat talebi de davada yer alıyor.

Eğer mahkeme kararıyla bu kişilerin kimlikleri tespit edilirse bu şahısları son derece zor günler bekliyor diyebiliriz, çünkü tek bir ihtar bile bu kişilere 150 bin dolara mal olabilir. Davada DMCA ihtarının sayısı 41 olarak verilmiş, John Doe sayısı ise 10 olarak söylenmiş. Gmail adresini değiştirerek açığı kullanan tek bir kişi de olabilir, bir grupta. Eğer tek bir kişiyse yaklaşık 6 milyon dolarlık bir tazminat talebi söz konusu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum