Bungie'nin İşten Çıkarma Kararı Tartışma Yaratmayı Sürdürüyor

The Final Shape'in oldukça iyi sattığı ortaya çıktı

Bungie'nin işten çıkartma kararını dün sizlerle paylaşmıştım. Bu karar anında tartışma yaratmış ve oyuncuların Bungie'nin yönetim katını sorgulamasına neden olmuştu. Hatta hatırlarsanız, CEO Pete Parsons'ın bir yıl içerisinde 2.3 milyon dolara yakın bir otomobil koleksiyonu oluşturduğu dikkat çekmişti.

Tabii sektörün tepkisinin artmasının bir diğer sebebi de bugün ortaya çıktı. Görünüşe göre Bungie, Destiny 2'nin Final Shape güncellemesinden beklediğinin üstünde bir gelir elde etmiş. Bunun üzerine 220 kişinin işten çıkartılma haberi, epey tepki çekmiş gibi görünüyor.

Yine de şeytanın avukatlığı işini de yapalım. Stephen Totilo, kendisine ait Game File bülteninde Bungie'nin bu işten çıkartma kararını 2024 yılında verdiğinin altını çizmiş. Totilo'nun kaynaklarına göre Bungie, uzun bir süredir Sony'nin belirlediği mali seviyelere ulaşamıyor ve para kaybediyormuş.

İşten çıkartma kararı da bu nedenle çok önceden, Final Shape'in başarısından önce alınmış.

YORUMLAR
Atlas Estrella
2 Ağustos 2024 14:54

Ulan adama bak be! 1 yılda yaptığı harcama benim 100 yıllık maaşıma denk. Yuvarlak olsun diye 100 demedim. Gerçekten 100 yıllık maaşıma denk. Allah belasını versin diyerekten bedduamızı edelim biz yine de.

Parolamı Unuttum