Büyük Sürpriz - NES Satışları Haziran'da PS4 ve Xbox One'ı Geride Bıraktı

NES'in yeniden doğuşu

Nintendo uzun bir aradan sonra konsol satışlarında Sony ve Microsoft'u geride bırakmayı başardı ama bunu gerçekten de sürpriz sayılabilecek bir isimle gerçekleştirdi. The NPD Group'un dün yayınladığı Haziran ayı satış raporlarına göre NES Classic'in mini versiyonu PS4'ten de, Xbox One'dan da fazla satarak zirveye yerleşmiş.

NPD analisti Mat Piscatella bunun NPD'nin veri izlemeye başladığı 1995 yılından beri bir Nintendo Entertainment System konsolunun aylık cihaz satışlarında zirveye yerleştiği ilk ay olduğunu söylüyor.

> Switch'in Türkiye Satış Fiyatı Belli Oldu - Haberler Kötü

Malumunuz Haziran ayı oyun dünyası için önemli bir ay, çünkü E3 fuarı var. Bir yandan orada gördüğümüz oyunlar mevcut konsollara olan iştahımızı kabartırken NES sessiz sedasız biçimde çatır çatır satmaya devam etmiş demek ki. NPD Group'un Haziran verileri, 3 Haziran ile 7 Temmuz arasındaki satışları dikkate alıyor.

İçinde 30 oyun bulunan mini-NES 2016 yılının sonlarında satışa sunulmuş ve kısa süre içerisinde tükenmişti. Nintendo 2017'nin Nisan ayında daha fazla mini-NES üretilmeyeceğini duyurduğunda cihazın eBay gibi sitelerdeki fiyatları oldukça yükselmiş ve konsol adeta karaborsaya düşmüştü. Konsolun tekrar piyasaya sürülmesi oldukça akıllıca bir karar oldu ve aylık satışlarda elde edilen bu zirve de bunun en büyük kanıtı.

Haziran ayının en çok satan oyunlarında da zirvede bir Nintendo oyunu görüyoruz: Mario Tennis Aces, God of War ve GTA V'i geride bırakarak Nintendo'ya ikinci bir zirve yaptırmış oldu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum