Cadılar Bayramı'nda İzlemelik 9 Netflix Dizisi

Korku dolu anlar sizi bekliyor

Yılın en korkunç günü geldi çattı. Ülkemizde de gittikçe popülerleşmeye başlayan ve 31 Ekim'de kutlanan Cadılar Bayramı gününde evde oturup Netflix izlemekten daha keyifli ne olabilir diye düşündük ve sizlere özel bir liste hazırladık. Bu listede korkuyu iliklerinize kadar hissedebileceğiniz Netflix dizileri sizleri bekliyor olacak.

Tabii aralarında çoktan izledikleriniz de olabilir, adını duyup bir türlü başlamadıklarınız da. Hatta siz bu yazıyı okuduğunuz sırada Cadılar Bayramı çoktaaan geride kalmış da olabilir, ama fark etmez. Cadılar Bayramı bahanesiyle listenize ekler, dilediğiniz zaman seyredersiniz.

Marianne (2019)

Marianne, Fransız korku sinemasının derinliğini tekrar anlatan bir “mini dizi”. Listemizin en yeni isimlerinden olan dizi, 17 Eylül’de çıkış yaparak beğeni toplamayı başarmıştı. Victoire Du Bois’nın Emma Larsimon isimli bir yazarı canlandırdığı yapımda karakterimiz, yazdığı karakterlerin sadece kağıt üstünde kalmadığını fark ediyor.

Fragmanı ile bile sizi germeyi başarabilecek dizi, tek sezon ve 8 bölümden oluşuyor. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Samuel Bodin oturuyor.

Haunted (2018)

Paranormal olayları seviyorsanız Haunted tam size göre bir dizi. Günümüzde artık bir tür haline gelmiş “yaşanmış hikaye” temasına sahip olan Haunted, Amerika etrafında yaşanan paranormal olayları konu alıyor. Her bölümünde farklı hikayeler ile karşımıza çıkan dizi, Jan Pavlacky tarafından yönetiliyor. Paranormal olaylara ilginiz varsa, yaşanan olayların kahramanlarının röportajlarının da bulunduğu Haunted’ı kaçırmamanızı öneriyoruz.

Haunted, 2 sezondan ve 12 bölümden oluşuyor. Dizinin bölüm başına ortalama süresi ise 25-30 dakika arasında değişiyor.


Haunting of Hill House (2018)

Aynı adı taşıyan 1959 yapımı Shirley Jackson romanını konu alan Haunting of Hill House, Netflix üzerinde ciddi bir başarı yakalayan serilerden biri. Temelinde “ele geçirilmiş bir ev” hikayesi olarak tanımlanabilecek Haunting of Hill House, hikayeyi tek bir düzlemde anlatmamaya özen gösteriyor. Sık sık flashback’ler ile geçmişe döndüğümüz yapım, 9.5’lik IMDB notu ile de dikkat çekiyor. Carla Gugino gibi yıldız bir ismin başrol oynadığı dizinin yönetmenliğini ise korku filmleri ile ün yapan Mike Flanagan yapmış.

1 Sezon ve 10 bölümden oluşan dizi, 45-60 dakika arasında süren bölüm uzunluklarına sahip. Bununla birlikte dizinin ikinci sezonunun da 2020 yılında çıkış yapacağını belirtelim.

Chilling Adventures of Sabrina (2018)

Archie Comics’in orijinal Chilling Adventures of Sabrina serisine sadık kalan diziyi, 90’ların meşhur Sabrina The Teenage Witch dizisi ile karıştırmamak gerek. Ciddi Pagan sembolleri ve yer yer gerilim dolu sahneler içeren Chilling Adventures of Sabrina, Cadılar Bayramı’nda eğlenmek için izleyebileceğiniz diziler arasında.

Efsanevi cadımızın rolünü üstlenen Kiernan Shipka, daha önce Mad Men’de Sally Draper rolü ile dikkat çekmişti. Şimdiden ikinci sezon onayını almayı başaran Chilling Adventures of Sabrina’nın ilk sezonunda 20 bölüm bulunuyor ve neredeyse 1 saatlik uzunluğa sahipler.

Penny Dreadful (2014)

Penny Dreadful’un adı, Victoria dönemi Britanya’sında oynatılan 1 penny’lik korku kabarelerinden geliyor. Aslında sadece bu tanımlama bile bu dizinin genel yapısını anlatır nitelikte. Pek çok korku evreninden tanıdığımız birçok karaktere ev sahipliği yapan Penny Dreadful, yıldızlar ile dolu kadrosuyla da dikkat çekiyor.

Kesinlikle Netflix’in kaçırılmaması gereken dizilerinden biri olan Penny Dreadful’un zaman zaman sınırı aştığını da ifade etmek gerek. Yani izlemeden önce internetten birkaç yorum okumanız yararınıza olabilir. Öte yandan Dracula’nın, Dr. Jekyll’ın, Frankeinstein canavarının ve hatta Dorian Gray’in aynı anda yer aldığı başka bir dizi bulabilir misiniz gerçekten bilmiyorum. Ayrıca başrolde Eva Green’in bulunduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

Penny Dreadful, 40-60 dakika arası değişen bölümleri ve üç sezonunun tamamı ile Netflix’te.

Ash vs Evil Dead (2014)

Bruce Campbell efsanesinin 30 sene aradan sonra bile karizmasından hiçbir şey kaybetmediğini kanıtlayan bir dizi Ash vs. Evil Dead. Orijinal üçlemenin ardından yıllar sonrasını anlatan dizi, gerilim ve komedi türünü oldukça iyi harmanlamayı başarıyor.

Orijinal seriyi bilenlerin hiç yabancılık çekmeyeceği sahneler ile dolup taşan dizide, Ash’in one-liner’ları da yerini koruyor. Genç karakterler ile güçlendirilen oyuncu kadrosu ile 3 sezon boyunca yayında kalmayı başaran Ash vs. Evil Dead, zaman zaman tuvalete koşarak gitmenize sebep olacak gerilim dolu dakikalara da ev sahipliği yapıyor.

İlk iki sezonu Netflix üzerinden izlenebilecek dizi maalesef final yapmış durumda.

Typewriter (2019)

Listemizdeki bir diğer “perili ev” konulu dizi olan Typewriter, listedeki Hint yapımı iki isimden ilki. Goa kentinde bir eve taşınan arkadaş grubunun yavaş yavaş evin içerisini keşfetmesi ile karşılaştığı sıradışı olayları konu alan dizi, oyunculuklar ile de dikkat çekiyor.

Daha ilk dakikalarından sizi iliklerinize kadar korkutmayı başaracağını düşündüğümüz Typewriter, Hint korku filmlerine ısınmanızı da sağlayabilir. Şimdilik 45-50 dakika arası değişen 5 bölümden oluşan diziyi tek gecede bitirebilirsiniz.

Ghoul (2018)

Listemizdeki diğer Hint yapımı dizi olan Ghoul, hepimizin çok daha fazla aşina olduğu Gulyabani efsanesinin hikayesini anlatıyor. Nida Rahim isimli askerin, Ali Saeed isimli bir teröristin sorgusuna girmesi ile başlayan olay örgüsü giderek karmaşıklaşarak çok daha korkutucu bir hale bürünüyor. Netflix’in gizli hazinelerinden biri olan Ghoul, kültürümüze yakın sembolleri ve mitleri barındırdığından çok daha gerilim dolu anlara ev sahipliği yapıyor.

Yapımcı ve yönetmenler bu diziyi aslında üç bölümlük bir film serisi yapmak istese de Netflix ile el sıkışarak Ghoul’u bir minidiziye çevirmeye karar vermişler. Bu sebeple dizi 45 dakikalık 3 bölümden oluşan tek bir sezona sahip.

Dark (2018)

Almanya’nın hayali Winden kasabasında geçen Dark; hem hikaye örgüsü, hem de gerilim dolu sahneleri ile listemizin önemli yapımlarından biri. Jonas Kahnwald’un babasının intiharının ardından olayı aşamamasını izlediğimiz dizide, bilim kurgu elementlerinin bulunduğunu da atlamadan geçmeyelim. Listemizin en popüler dizilerinden biri olan Dark, üçüncü ve final sezonunun onayını da aldı.

Şimdilik toplamda 18 bölümden oluşan 2 sezona sahip olan dizi, 45-60 dakika arası süren bölüm uzunluklarına sahip. Şimdiden dizinin bağımlılık yapabileceği konusunda uyarımızı da yapalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum