Call of Duty: Black Ops 3'te Kadın Karakterler De Olacak

Sonunda seriye kadın eli değiyor

Kadın-erkek eşitliği konusunda oyunlarda son yıllarda ilerleme kaydedildi ama yeterli mi orası tartışılır. Kendi ayakları üzerinde duran kadın karakterlerin sayısı artmış olsa da erkek karakterler egemenliğini koruyor. Erkek oyuncuların çoğunlukta olmasını geçtim, özellikle savaş oyunlarında halen daha çoğunlukla erkek karakterleri kontrol ediyor ve başka erkek karakterlerle savaşıyoruz. Gerçek dünyada kadınların askerlik yaptığı ülkeler ve kadın askerler az, bunun da etkisi var. Peki, bu oyunlarda da aynısının olacağını anlamına gelir mi? Bu durum böyle devam edecek mi?

Call of Duty serisi inişe geçmeye başladığından beri yeniliklerin ardı arkası kesilmiyor ve bu güzel bir şey. Son olarak Treyarch, Black Ops 3'te oynanabilir kadın karakterler olacağını açıkladı. Serinin tarihinde bir ilk gerçekleşiyor. Artık ana senaryoyu oynarken karakterimizin cinsiyetini seçebileceğiz. Zamanında Infinity Ward çoklu oyunculuk modunda kadın karakterlerin seçileceğini söylemişti ama yalan olmuştu. 

Gamespot'a konuşan Chris Watters'ın söylediğine göre Black Ops 3'ün senaryo yönetmeni Jason Blundell bu ilhamı BioWare'in Mass Effect serisinden almış. Bildiğiniz üzere kumandan Shepherd'ı erkek ya da kadın olarak seçebiliyordunuz ve bu belli ölçülerde gidişatı (ilişkiler) oyunu etkiliyordu. Eğer tek kişilik oyunda kadın karakter seçebileceksek bu online'da da seçebileceğimiz anlamına geliyor diye umuyoruz. Bu değişiklik oyuncuları memnun edecek mi bunu zaman gösterecek. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum