Call of Duty Black Ops 4 Zombi Modunda Neler Olacak?

Zombilerin bir türlü bitmeyen dramı...

Zombi modu uzun dönemdir Call of Duty serisinin mütemmim cüzü malumunuz (sözlükler açıldı mı bu adam ne diyor şimdi diye:)) Belli ki bunun oyuncular dünyasında da bir karşılığı var. Haliyle her yeni oyunda zombi modunda neler sunulacağı konusu da mercek altına alınıyor. Black Ops 4'te tek kişilik senaryo modu olmayacağını da göz önünde bulundurduğumuzda, zombilerle ne yapıp edileceği konusu gündemin üst sıralarına taşınıyor ister istemez. Treyarch'ın paylaştığı video ile konu hakkında bir fikir edinme imkanına kavuştuk:

Treyarch, çıkışta erişilebilir halde olacak 3 harita (IX, Voyage of Despair ve Blood of the Deadile) ile en büyük zombi modunun sunulacağını belirtiyor. Ayrıca, Season Pass'e dahil bir dördüncü harita da (Classified) bulunuyor. Zombi modunun yeni karakterleri Scarlett, Diego, Stanton ve Bruno olarak açıklanmış durumda.

IX olarak adlandırılan harita oyuncuları Tarihi Roma'ya götürüyor (Kolezyum'da Zombi Kaplan selfisi çekmek için halihazırdaki yegane alternatif!). Scarlett Rhodes'un, babasının gizemli bir şekilde kayboluşunu aydınlatmaya çalışacağı ve diğer 3 karakterden destek alacağı hikâyede, oyuncular zombi akınlarına meydan okumaya ve bir yandan da tüm insanlığı tehdit eden sıradışı bir güce sahip bir tarihi eseri açığa çıkartmaya çalışacaklar.

İkinci harita Voyage of Despair, Titanik ile ilgili bir harita iken; Blood of the Deadile, Black Ops 2'nin Alcatraz Federal Hapishanesinde geçen meşhur haritasının yeniden yapımı ve Primis ekibine ev sahipliği yapacak. Zombi modu ile birlikte gelen silahlar ise; Chakram of Vengeance, Hammer of Valhalla, Scepter of Ra ve Viper&Dragon olarak açıklandı.

Bir de "Özel Mutasyonlar"dan bahsedilmiş. Zombilerin hızını veya oyunun genel zorluk düzeyini değiştiren mutasyonlar gibi 100'den fazla mutasyon ile oyun deneyiminin farklılaştırılması hedeflenmekteymiş. Bu şekilde farklılaştırılan zombi haritaları online olarak paylaşılabilecekmiş. Son olarak, Black Ops 2'deki Grief modundan esinlenen Rush isimli bir yeni mod da olacağı belirtilmiş.

Zombi modu hakkındaki bilgilere bir de ben göz atayım diyenleri şuraya alalım.

CoD: Black Ops 4, PC, XBox One ve Playstation 4 için 12 Ekim'de çıkıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum