Call of Duty Hile Üreticilerinin Başı Dertte!

Activision ilk mermiyi sıktı

Call of Duty oyuncularının son dönemlerde yakındığı en büyük şey hileciler. Özellikle ücretsiz battle royale modu Warzone ile birlikte şaşırtıcı derecede artan hile sayısı, Activision’ın her çabasına rağmen artmaya devam ediyor. Fakat geliştirici bu kez Ubisoft’un gittiği yoldan giderek hile sattığını tespit ettiği bir siteye dava açma kararı aldı.

CxCheats adlı bu sitede hem Modern Warfare hem de Warzone hileleri satın alınabiliyor. Bunu fark eden Activision, yüklü bir tazminat davası ile ekibin kapısını çalınca CxCheat ekibi kocaman bir geri adım atmış. Attıkları bu adımı resmi Discord hesaplarından yayınlayan ekip, Reddit’in alay konusu haline geldi.

Discord’da yayınlanan mesajda Activison’dan bir tebligat aldıklarını belirten CxCheat moderatörleri, bu bildirinin ellerine ulaşması ile birlikte Call of Duty ile ilgili yaptıkları tüm yazılımların durdurulacağını açıkladı. Artık sitede herhangi bir şekilde CoD hilesi üretilmeyeceğini belirten CxCheat ekibi, “oyunculara verdikleri rahatsızlık” için özür dilediklerini de vurgulamış.

Discord hesabının da saatler sonra kapatıldığını belirtelim. Ancak şuradan ulaşabileceğiniz görsellerde yaşanan olayın detayları görülebiliyor. CxCheat’in 60 dolara yakın fiyatlarla sattığı standart hileler Call of Duty’de duvarların arkasını görebilmenizi sağlıyor. Fakat bir anda desteğin kesilmesi, hilelerin kullanımını durdurduğu gibi hilecileri de ortaya çıkarmış durumda.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum