Call Of Duty Mobile, 2019’un Son Çeyreğinde 180 Milyon Kez İndirildi

Son çeyreğin lideri olmayı başardı…

Call of Duty Mobile, 1 Ekim 2019’da çıkış yapmış ve epey ilgi görmeyi başarmıştı. Bu ilginin boyutu hakkında fikir edinmemizi sağlayabilecek bir veri paylaşıldı. Buna göre, geçtiğimiz yılın son üç ayında indirilme sayısı 180 milyonu geride bırakmış durumda.

Senior Tower tarafından hazırlanan 2019 - 4. Çeyrek Verileri (Sensor Tower’s Q4 2019 Data Digest), CoD Mobile’ın çıkış yaptığı çeyrekte dünya genelinde en çok indirilen mobil oyun olmayı başardığını ortaya koyuyor. Hatta tüm mobil oyunlar içerisinde bu zamana kadarki en yüksek 2. sayıya ulaşmış durumda. Bu alanda zirvenin sahibi 2016’nın 3. çeyreğindeki indirme sayısıyla Pokemon Go.

ABD’de elde edilen gelirler açısından da CoD Mobile gayet iyi bir performans sergilemiş ve ilk 90 gününde 50 Milyon $ civarında bir gelir elde etmiş durumda. Bu alanda da ilk 90 gününde 60 milyon $ gelire ulaşan Fortnite’ı takip ediyor.

Tüm yıla ilişkin verilere bakıldığında ise 285 milyon indirme sayısıyla PUBG Mobile’ın zirvede yer aldığı görülüyor. Bunu 250 milyon indirme sayısını geride bırakan Garena Free Fire ve 200 milyon indirme sayısına ulaşan Subway Surfers takip ediyor.

2019 yılında çıkan oyunlar açısından ise Fun Race 3D, 200 milyonu geçen indirme sayısıyla zirvede yer alırken onu CoD Mobile izliyor.

Ne dersiniz, önümüzdeki dönemde listenin üst sıralarına tırmanabilir mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum