Call of Duty Mobile Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Efsanevi seri mobil platformlara taşınıyor

Yılların en popüler FPS serisi Call of Duty, mobil uyarlaması ile parmaklarımızın ucuna taşınıyor. Kapalı beta sürecine başlayan oyun hakkında bildiğimiz her şeyi sizler için derledik.

Ne Zaman Çıkıyor?

Henüz kesin bir tarih yok. Fakat şuradaki haberimizde bulunan yönergeleri takip ederek Call of Duty Mobile’ın kapalı betasına kayıt yaptırabilirsiniz. Henüz sadece Hindistan ve bazı Asya ülkelerinde oynanabilir hale gelen beta, yakın zamanda diğer bölgelere de geçiş yapacak.


Çoklu Oyuncu Haritaları ve Modlar

Activision’ın sürekli olarak bahsettiği “nihai Call of Duty deneyimi” bu konu başlığı altında kendini gösteriyor. Serinin efsaneleşmiş haritalarından yedisinin bulunacağı oyuna, daha sonra yeni haritalar da eklenecek. Şimdilik oyunda olacağı kesinleşmiş haritalar ise şöyle:

  • Nuketown (Black Ops)
  • Hijacked (Black Ops)
  • Standoff (Black Ops)
  • Firing Range (Black Ops)
  • Crash (Modern Warfare)
  • Crossfire (Modern Warfare)
  • Killhouse (Modern Warfare)

Bu haritaların tamamı mobil versiyon için yeniden tasarlanacak. Bununla birlikte haritalara 5 adet oyun modu eşlik edecek. Oyuncular bu modları, tecrübe puanı ve çeşitli ödüller kazanabileceği rekabetçi seçeneğinde oynayabileceği gibi, aralarında özel maçlar da kurabilecek.

Açıklanan oyun modları arasındaki tek 8 kişilik mod Free-For-All olacak. Tamamı 10 kişiden oluşacak diğer modlar ise şöyle:

  • Frontline
  • Team Deathmatch
  • Hardpoint
  • Domination

Kontroller nasıl olacak?

Bir FPS oyununu mobil platformlarda oynamak kolay değil. Bazılarımızın konsol üzerinde oynamayı reddettiği FPS kontrolünü Activision iki başlıkta değerlendirerek oyunculara daha fazla seçenek sunmayı hedeflemiş.

Bu seçeneklerden ilki “Simple Mode” adı verilen ve kullanımı görece çok daha kolay olan kontrol opsiyonu. Bu modu seçtiğiniz takdirde “ateş etme” tuşu ortadan kalkıyor. Rakibiniz nişangahınızın içerisine adım attığı andan itibaren otomatik olarak ateş etmeye başlayan silahınız size daha fazla çevre kontrolü imkanı sağlıyor.

İkinci seçenek ise “Advanced Mode”. Bu modda ateş etme tuşunuz tekrar ana ekrana taşınıyor. Aynı modun bir diğer avantajı ise tüm tuşları ekran üzerinde istediğiniz yere konumlandırabiliyor oluşunuz. Bu sayede parmaklarınızı çok daha rahat kullanabilecek yerlere tuşları yerleştirerek daha hızlı reaksiyonlar verebileceksiniz.

İki modun da kendine has avantajları bulunuyor. İddialara göre Activision kablosuz kontrol desteğini de oyuna ekleyecek. Öte yandan bu konu hakkında hala resmi bir açıklama bulunmuyor.

Silahlar ve Killstreak Seçenekleri

Call of Duty Mobile’ın dikkat çekici yanlarından biri de farklı kategorilerde bolca silah seçeneğine sahip olacak olması. Açıklanan resmi bilgilere göre oyunda AK-47 gibi klasikleşmiş tam otomatik silahlardan, M21EBR gibi keskin nişancı tüfeklerine kadar her türlü silah bulunacak. Çoğu sevilen Call of Duty oyunlarından alınacak bu silahlara da daha sonra eklemeler yapılacak.

“Nihai bir Call of Duty” oyunundan bekleyebileceğiniz üzere CoD serisinin alametifarikası haline gelmiş Killstreak’ler de mobil adaptasyonda kendine yer bulacak. Artık “Scorestreak” olarak anılacak bu sistemde, belirli skorun üstüne çıkmanız halinde UAV, Recon Car, Hunter Killer Drone, Air Supply Drop, Counter UAV, Missile Strike gibi özelliklerin çok daha fazlasını kullanabileceksiniz.

Hatta oyunun içerisinde oyuncuların favorisi olan Nuke özelliği de bulunacak. 30 fragın ardından atabileceğiniz bu bomba, 2009’da olduğu gibi oyunu sonlandırmayacak fakat haritadaki herkesi ortadan kaldıracak.

Karakterler

Gelelim oynaması bedava olan Call of Duty Mobile’ın “oyun içi” ödeme seçeneklerine. Artık her mobil oyunda rastladığımız gibi Call of Duty Mobile’da da kozmetikler ön planda olacak. İlk başta CoD serisinden tanıdığımız 6 karakter skininin satışa çıkacağı oyun, pek çok kişiselleştirme seçeneği ile oyunu monetize edecek.

Açıklanan 6 karakter arasında Alex Mason, David “Section” Mason, Thomas A. Merrick,  Simon “Ghost” Riley, John “Soap” MacTavish ve John Price bulunuyor.

Karakter kostümlerinin hiçbirinin oyuna etki etmeyeceğini açıklayan Activision, günlük giriş hediyeleri ile de oyunu hareketlendirecek.

Perk’ler ve Silah Yetenekleri

Gelelim oyunun oynanışını etkileyecek mekaniklere. Bunlardan ilki, her Call of Duty oyununda olduğu gibi perk adı verilen pasif yetenekler olacak. Seçtiğiniz yetenekler sayesinde kimi zaman radar görüşlerinden kaçabilecek, kimi zaman da fazladan mermi taşıma imkanına sahip olabileceksiniz.

Bunların tamamını karakterinizi düzenlediğiniz loadout ekranından ayarlama şansına ulaşacağız. Bu ekran üzerinden silahlarımızın tasarımlarını değiştirebileceğimiz gibi, her silaha sadece bir adet ekleyebileceğimiz silah yeteneklerini ekleme fırsatı da bulacağız.

Bu silah yetenekleri aktif yetenekler olacak ve oyun içerisindeki hararetli çatışmalarda kullanıcıya büyük bir avantaj sağlayacak. Activision’ın resmi sitesinden gelen açıklamaya göre bu sistem Black Ops 4’teki Uzman yeteneklerini andıracak.

Purifier (Alev silahı), War Machine (bomba atar), Death Machine (minigun), Transform Shield (kapatılabilir kalkan), Sparrow (yay) ve Tempest (elektrikli tüfek) bu silah yeteneklerinin oyuna ilk eklenen seçenekleri olacak.

Battle Royale Modu Ne Alemde?

Activision bu konuda da bir hayli iddialı diyebiliriz. Call of Duty: Mobile'da 100 kişilik maçlar oynayabileceğiniz bir battle royale modu bulunuyor ve üstelik bu modun haritası eski oyunlardan tanıdık bölgeler de içeriyor. Call of Duty: Mobile'ın battle royale modunu tek başınıza veya ikili ya da dörtlü takımlar halinde oynayabileceksiniz. Bu modda da seçebileceğiniz altı farklı sınıf var, Savunmacı, Mekanik, Gözcü, Palyaço, Sıhhiye ve Ninja.

Özellikle de Palyaço sınıfı dikkatinizi çekmiş olmalı, bir dikkat dağıtma uzmanı olan bu sınıf Oyuncak Bomba patlatabiliyor, yakındaki düşmanlara saldıracak zombiler çağırabiliyor. Evet, doğru okudunuz. Oyundaki battle royale modu zombiler de içeriyor, yani hem BR, hem Zombi modları bir arada diyebiliriz. Yani sadece 99 insan oyuncuya karşı değil, etrafa saçılmış (ve sonradan çağrılabilecek) zombilerle de başa çıkmanız gerekecek.

Call of Duty: Mobile'ın battle royale modunda kullanabileceğiniz 4 de taşıt bulunuyor, bunlar ATV, Light Helicopter, SUV ve Tactical Raft.

Bakalım Call of Duty Mobile, PUBG Mobile ve Fortnite Mobile ile yarışabilecek mi?

YORUMLAR
ist_ata_05
27 Mayıs 2019 00:30

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

ist_ata_05
27 Mayıs 2019 00:29

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

ist_ata_05
27 Mayıs 2019 00:29

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

ist_ata_05
27 Mayıs 2019 00:29

Bir süredir oynuyorum arada bir. Normalde fps oyunları telefonda oynamayı sevmem ama CoD M'de bir olay var, kendini içine çekiyor. Sanırım perkler, kill streaklar (malum cod klasiği) etkili bunda. Ve biraz daha fast paced olması da ilgi çekiyor.

ist_ata_05
27 Mayıs 2019 00:29

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

ist_ata_05
27 Mayıs 2019 00:29

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

ist_ata_05
27 Mayıs 2019 00:29

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Parolamı Unuttum