Call of Duty: Modern Warfare'de Bir Çocuk Asker Görevi Bulunacak

Oyun, rahatsız edici temalara değinmekten çekinmeyecek

Infinity Ward, Call of Duty: Modern Warfare ile duygusal bir hikaye anlatacağını ve bunun için de rahatsız edici tema ve sahnelere değinmekten çekinmeyeceğini saklamıyor. Hatta oyun öncesindeki sızıntılar, bu yeni oyunun ilham kaynağının Modern Warfare 2'deki No Russian görevi olduğunu bile söylüyordu. Aynı o görevdeki gibi oynamak zorunda olacağımız ve bunu yaparken de savaşın çirkin yüzünü bizzat yaşayacağımız görevler olacak oyunda.

Variety'nin haberine göre işte bu görevlerden birinde bir çocuk askeri oynayacağız. Bu görev Farah isimli karakterin orijin hikayesini anlatacak. Çocukken Rus askerlerinin sivilleri katledişine bizzat şahit olan Farah'ı oynayacağımız kısımlarda, düşmanları bıçaklayarak ve ateş ederek öldürmemiz gerekecek.


Çocuk askerler teması, video oyunlarda pek de gördüğümüz tarzda bir tema değil. Oyunda o görevin işleniş şekline bağlı olarak tartışma yaratacağını da tahmin edebiliyoruz. Ancak Infinity Ward'un amacı kesinlikle laf olsun diye böyle görevler hazırlayarak dikkat çekmek değil.

Oyunun hikaye yönetmeni Taylor Kurosaki, Variety'e "size Farrah'ın orijin hikayesini gösterdik, hayatının alt üst olduğu bir dönemi gösterdik ve bunu gösterme sebebimiz de bu karakterlerin hayata bakış açılarını ve geriplandaki hikayeyi anlamanız içindi. Bunları size provokatif amaçlarla göstermiyoruz. Bunları size günümüz savaşlarının hoş olmadığını, ciddi bir iş olduğunu ve pis bir hal alabildiklerini göstermek için gösteriyoruz" demiş.

Oyunun fragmanının ardından Infinity Ward'un basına gösterdiği görevlerden biri de Londra'da geçiyor ve oyuncular teröristleri öldürmeye çalışırken anne ve çocuğu gibi sivillere zarar vermemeye çalışıyorlar. Oyuncular sivilleri öldürürlerse görev başarısız oluyor ama ilk sivilde değil, yani görevin sıcaklığıyla yanlışlıkla sivilleri öldürüp devam etmeniz ve bununla yaşamanız da gerekebilecek. Kurosaki, "eğer agresif davranıp sivilleri umursamazsanız müttefikleriniz sizi cezalandıracak ve oyun da sizi oyundan atacak" demiş.

Call of Duty: Modern Warfare 25 Ekim 2019'da PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak.

YORUMLAR
guin
5 Haziran 2019 12:39

oyun çıktıktan sonra basının ve oyuncuların tepkisini merak ediyorum.

Berkay Dursun
31 Mayıs 2019 18:53

Asıl Türkiye’de tartışma yaratacak kısmı atlamışsınız. Kendisi YPG örgütünün kumandanlarından birisi, Kürdistan için savaşan bir asker.En son BF1’de Anzak güçlerini oynarken boş yapan arkadaşları masaya davet ediyorum, alın size malzeme ?

ilke_kurtlutepe
Berkay Dursun
31 Mayıs 2019 19:48

facebook sayfasındaki haber yorumlarına hiç bakma bence, boşuna sinir olursun :)

Akcan
ilke_kurtlutepe
1 Haziran 2019 14:23

Bi tane bebe kıstırdım şu an itin gtüne sokcam :D


Berkay Dursun
Berkay Dursun
31 Mayıs 2019 18:55

Ulan resmen “yeni” paragrafa ayırabilmek için yeni yorum atmak gerekiyor ya. Yapacağınız yorum sistemine sokayım afedersiniz.“Players will also get to take the role of Farah Karim, an female commander of a faction based on the YPG, a Kurdish militia that fought in Syria. Karim "fights war from a completely different perspective. This is her home where the theatre of war is. That’s always been a tenet of 'Modern Warfare,' showing the different perspectives of war.”


kirayHorda
31 Mayıs 2019 18:49

Rakka'da terör örgütleriyle birlikte taş üstünde taş bırakmıyan Amerika'nın propagandası yapılacak yani

Parolamı Unuttum