Call of Duty: Modern Warfare'de Bebek Vurmaya Çalışanları Bir Sürpriz Bekliyor

Tartışmalı bir sahne daha

Call of Duty: Modern Warfare savaşı en gerçekçi biçimde yansıttığını iddia eden oyunlardan biri biliyorsunuz, oyun daha çıkmadan önce bile No Russian benzeri tartışma yaratacak, sert içeriklere sahip olacağı açıklanmıştı ve bu açıklamalar da yer yer tepki çekmişti.

Haberin bundan sonrası oyunu kendi oynayıp her şeyi ilk elden görmek isteyenler için spoiler içeriyor, ancak öyle pek de "öğrendim, oyunun tüm keyfi kaçtı" tarzında bir spoiler olmadığını söyleyebilirim. Yine de uyarımı yapmış olayım tabii.

Oyundaki görevlerden birinde Camden Town'daki bir eve baskın düzenliyoruz, oda oda gezip olası tehditleri ortadan kaldırmak gerekiyor. Daldığımız odalardan birindeyse bir kadınla karşılaşıyoruz, bu bir anne ve korkuyla beşikte ağlayan bebeğine koşturuyor. Bebeğini kucağına alan kadın "hayır hayır, lütfen ateş etmeyin, bebeğimi vurmayın" diye yalvarmaya başlıyor.

Kadını odaya girer girmez vurmak da mümkün, bebeği kucağına aldıktan sonra da. Anneyi öldürürseniz askerlerden biri bebeği alıp tekrar beşiğe koyuyor ve bebek de bu sırada ağlamaya devam ediyor.

Eğer sadist biriyseniz silahınızı bebeğe doğrultup tetiği çekebiliyorsunuz. Bunu yaptığınızdaysa "çocuklar savaşçı değildir" yazıyı geliyor ekrana ve bir önceki kontrol noktasından tekrar başlıyorsunuz.

Bu mesajı alamadıysanız ya da "belki bir yolu vardır öldürmenin" diye bir iki kez daha denerseniz bu sefer mesaj değişiyor ve ekrana "sen ciddi misin?" sorusunu çıkıyor ve oyunun harita ekranına geri atılıyorsunuz. Aşağıda bu sahneleri izleyebilirsiniz:

Şimdi bu easter egg'de şöyle bir detay var. Infinity Ward, oyuncuların sadece bir bebeği öldürmeye kalkacaklarını düşünmekle kalmamış, bunu tekrar tekrar deneyeceklerini de düşünmüş. Hedef kitlesini tanıyan bir geliştirici Infinity Ward. Ancak sonuçta oyuncuya o tetiği çekme imkanı sunuyor, ekranda bebeğin vurulma anını gösterip göstermemesi aslında çok da bir şey değiştirmiyor bence. O tetiği çekebilen oyuncu zaten hayalinde o anı yaşamıştır bile. Neyse, bu da zaten ayrı bir tartışma konusu.

 

YORUMLAR
mserhatsari
28 Ekim 2019 22:05

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

SevişenBoğa
28 Ekim 2019 17:56

IW "Ben malımı tanırım," demiş açıkçası. Abiniz böyle şeyler yapmaz. Oyun yeaa deyip de geçilmez böyle şeyler. Orada o bebeği ya da kadını vuran insanın da suratına bakmam. Peki bu easter egg'i yapımcı söylemediyse kim nasıl bulmuş? Aşağılık herifler.

Serdar_Berk
SevişenBoğa
28 Ekim 2019 21:06

Bir açıdan haklısın. Bir bebeği defalarca öldürerek açığa çıkarılabilecek özel bir durumu, duygu ve düşünce durumu sorgulamaya açık bir kişi bulabilir ancak; ama şu da var ki oyunlarda yer alan gizli içerikleri ortaya çıkaran kişilerin her zaman deneme yanılma yolunu kullanmadıkları, oyun dosyalarını kurcalayarak yahut çeşitli sızıntıları kullanarak hareket ettikleri gerçeği var. Her şey bir yana, her ne kadar bu durumu onaylamasam da verdiğiniz tepkiyi aşırı buluyorum. GTA ve benzeri oyunlarda ana hikâyenin öldürmeyi zorunlu kıldığı görece masum karakterleri geçtim, çoğu kişinin görevlerden sıkıldığında sokaktaki sivilleri öldürüp polislerle çatıştığı da bir gerçek. Sadece bunun üzerine kurulu piyasada Hatred ve benzeri oyunların varlığından da haberdarsındır. O halde bu tepki niye?

ocelot1789
Serdar_Berk
29 Ekim 2019 18:49

Bebek öldürmek tabii ki çok kötü bir şey ama yüzlerce yetişkini acımasızca öldürürken tepki almaması ama bunun alması tuhaf. Kaldı ki Filistin gibi savaşın yoğun yaşandığı yerlerde bazen bir yetişkin ölümü, bir bebekten daha ağır sonuçlanabiliyor. 3 çocuklu bir aile düşünün, baba askerde şehit düşmüş ve anneyi vuruyorlar, bu kez o 3 çocuk ne halde olacak? Ama bu geri plan düşünülmeden yetişkinleri vurmanın sakıncası yok. Gerçi bir örümceğin kafasına sopayla vurup paramparça etmek sorun değilken biraz daha sevimli bir canlı olunca hemen Change org gibi kampanyalar paylaşılıyor. Hatta daha, cinsiyet, yaş, tür ve benzeri şeylerden değer biçiyoruz.


Parolamı Unuttum