Call of Duty Serisi, En İyi Yıllarından Birini Geride Bıraktı

Her platformda rekor rakamlar

Activision-Blizzard, 2020 yılı finansal raporlarını paylaştı. Call of Duty serisinin geçirdiği en iyi yıllardan biri olan 2020'de, Warzone ve CoD Mobile dikkat çekici rakamlara ulaştı. Seriyi köklerine döndüren Modern Warfare de satış rekorları kırarken, Black Ops Cold War'dan da pozitif rakamlar geldi.

2020 yılı boyunca ayda 100 milyon aktif oyuncuya ev sahipliği yapan CoD serisi, 2019 yılına göre gelirlerini de iki katına çıkarttı. Seri tüm platformlarda 250 milyon oyuncuya ulaşmayı başarırken geçtiğimiz yıl Activision-Blizzard'ın kasasına toplamda 27 milyar dolar sokmuş oldu. Bu rakamların kilometre taşı olduğunu da hatırlatmak gerek.

Call of Duty serisinin ücretli oyunlarındaki artış yüzde 40'a ulaşırken geliştirici, kullanıcılarının büyük bir kısmının fiziksel kopyalardan çok dijital kopyalara yöneldiğini açıkladı. Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde ayda 128 milyon aktif kullanıcıya ulaşmayı başaran seri, şu ana kadar geçirdiği en iyi yılı böylece geride bırakmış oldu.

PC ve konsol saflarında mikro ödemelerin zirveye vurduğunu da belirtelim. Sadece yılın son çeyreğinde yüzde 50 artış gösteren mikro ödemelere, Black Ops Cold War'un ilk sezonu ve Warzone'un etki ettiği düşünülüyor. Call of Duty Mobile da dördüncü çeyrekte büyük gelir getiren oyunlar arasında girmiş durumda.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum