Call of Duty Tarihinin En Destansı 10 Görevi!

Pripyat'tan Normandiya'ya, Stalingrad'a ve Bastogne'a uzanan dev bir hikaye.

 Özellikle son yıllarda Call of Duty'ye karşı olan sevgimiz büyük bir hızla tükeniyor. Uzak gelecek, Ghosts gibi zayıf bir hikaye, uzay maceraları derken seri katlanılması zor bir hale gelmişti. Tabii bununla kalsa yine iyi. CoD'un çok oyunculu modu da derinliğini ve ciddiyetini kaybetmiş, rengarenk karakterlerin ve silahların cirit attığı tuhaf bir ortama dönüştü.

Ancak Call of Duty serisi hep böyle değildi tabii. Destansı bölümleri, duygusal patlamalar yaşatan unutulmaz sahneleri ve savaşın tüm ağırlığını hissettiren bir sürü görev vardı bu oyunda. Serinin İkinci Dünya Savaşı'na geri dönmesiyle birlikte bu epik görevlerin de geri dönmesini umuyoruz, arzuluyoruz ve bu dilekle birlikte nostalji yapalım dedik. CoD'un bizi en çok etkileyen 10 görevini listeledik. Eh, tahmin edebileceğiniz gibi Captain Price'ı da bol bol andık. Tahmin edebileceğiniz üzere yazının bu noktadan sonraki her kısmında SPOILERbulunuyor, uyarmadı demeyin!

1. Pripyat Görevleri (All Ghillied Up" ve "One Shot, One Kill) - CoD: MW

cod-pripyat

Call of Duty: Modern Warfare'in en unutulmaz iki göreviydi belki de. Komutanımız McMillan ile birlikte Imran Zakhaev'i elimin etmek için gizli bir göreve gönderiliyorduk. Gizlilik mekaniklerinin bir FPS'de ilk defa bu kadar etkili kullanıldığına şahit olmuştuk belki de. Ghillie'leri çekip otlarla bir olup, susturuculu silahlarımızla Zakhaev'in buluşma noktasına kadar ulaşıyorduk. Ancak uzak mesafeden sıktığımız mermi onun kolunu koparıyor, öldürmüyordu ve bu da çok büyük sıkıntılara yol açtı. Hayalet Şehir Pripyat'ın atmosferi ise unutulmazlar arasına girdi. 

2. Demolition - CoD 2

cod-demolition

Sovyet Ordusu ile İkinci Dünya Savaşı'nın soğuk atmosferini iliklerimize kadar yaşamıştık bu bölümde. Önce Naziler'in taarruzunu defalarca durduruyor, ardından da inanılmaz gaz bir müzikle biz taarruza geçiyorduk. "For Mother Russia!" çığlıklarıyla mermilere kafa ata ata hücum ederken arkada çalan o müzik hala tüylerimi diken diken ediyor. Sonunda Nazi Güçleri'ni karargahlarında kıstırıyor ve onları havaya uçuruyorduk. Hak etmişlerdi!

3. No Russian - CoD: MW 2

cod-norussian

Call of Duty: Modern Warfare 2'nin en unutulmaz görevi herhalde No Russian'dı. Oyunda bu bölümü oynamadan devam etme seçeneğimiz bile bulunuyordu. Zakhaev'in sağ kolu ve serinin geri kalanındaki baş düşmanımız olan Vladimir Makarov, ABD ile Rusya arasında iç savaş çıkarmak için Rus Havaalanı'da binlerce sivili öldürüyordu. Bunu yaparken de sadece İngilizce konuşuyorlar ve ekipteki tek hain, bir ABD ajanı olan karakterimizi görev sonunda öldürüyordu. Böylece bu katliamın suçlusu ABD Hükümeti olarak görülmüştü. Rusya da ABD'ye çıkartma yapmıştı.


4. The Gulag - CoD: MW 2

cod-gulag

Bu bölümde ise eski dost, efsane Call of Duty karakteri Captain Price ile bir kez daha buluşuyorduk. Modern Warfare'in sonunda öldüğünü düşündüğümüz Price'ın yolu bir şekilde Rusya'nın en korkunç hapishanesi Gulag'a düşüyor. Tabii Task Force One'ın üstün çabalarıyla Price'ı kurtarmayı başarıyorduk.

5. Time and Fate - CoD: Black Ops II

cod-timeandfate

Black Ops II'nin karizmatik, güçlü ve adil kötü adamı Menendez'in nasıl bu hale dönüştüğünü gördüğümüz bu bölümde neredeyse ölümsüzdük ancak o kızgınlık ve zalimlik, pompalı tüfeğimize kurban giden onca asker... Menendez ne kadar durdurulamaz olsa da gerekeni yapamamıştı. Duygusal olarak Menendez ile ilk defa bağ kurabilmiş ve onun sebeplerine biraz da olsa anlam verebilmiştik...

6. The Battle of Pointe du Hoc - CoD 2

cod-pointdehuc

"30 seconds Yanks! God be with youa!" sözleriyle başladığımız bu bölüm, CoD 2'nin ABD senaryosunun da ilk etabıydı. Normandiya Çıkarması'nın bir bölümünü oynadığımız Pointe du Hoc isimli yerde nice yoldaşımız ölüyordu. Oldukça etkileyici ve insanın ruhuna dokunan savaş sahnelerini içeren bu bölüm, aynı zamanda döneminin en çok NPC içeren savaş sahnesiydi. O zamanlar bu kadar çok NPC'yi aynı anda bir bölüme sıkıştırmak gerçekten zordu tabii. ABD'liler en sonunda sahilden tırmanmayı başarıp Alman Top'larını patlatıyordu. Ancak verdikleri kayıp büyüktü. Bu görevin devamı da oldukça etkileyici bir son ana kadar savaşma içeriyordu. 

7. Loose Ends - CoD: MW 2

cod-looseends

General Shepherd'ın büyük ihanetini kim unutabilir ki. O veriler için nice Task One Force askeri canını verirken Price ve Soap da Azerbaycan'da Makarov'u arıyordu. Ancak korkunç bir gerçek ortaya çıkmıştı bile: Shepherd ve Makarov bu savaşı kurgulayan iki isimdi. Nitekim Price ve Soap çok geç kalmıştı. Roach ve Ghost, Shepherd tarafından öldürülüp yakıldılar... 


8. Shock and Awe - CoD: MW

cod-shoackandawe

Call of Duty tarihinde ilk defa oynadığımız bir karakter bu bölümde ölmüştü. Paul Jackson, nükleer patlamadan kaçamamış ve on binlerce asker bu patlamada hayatını kaybetmişti. Jackson bu sayede adını oyun tarihine yazdırdı. Daha sonra öğrendik ki bu nükleer bombanın patlamasının asıl sebebi Makarov'muş. Yuri ise olayları izlemekten başka bir şey yapamıyor. Bu bölümün insanı en derinden etkileyen yanı ise Jackson'ın patlamadan kurtulması, ancak sürüne sürüne ve acı içerisinde radyasyon zehirlenmesinden ölmesiydi...

9. Downfall - CoD: World at War

cod-dawnfall

Seni de unutmadık Reznov... Karmakarışık hikayelere girmeden önce Berlin'in çöküşündeki kilit isimlerden biriydin neticede. Sovyet Güçleri, Nazi'leri Berlin'de her bölgede elimine ediyor ve başkenti ele geçiriyordu. Reznov ile birlikte Dimitri Petrenko'yu oynuyorduk. Waffen-SS'in tüm çabalarına rağmen parlamento binasının çatısına çıkıp o bayrağı dikiyorduk. Gerçi tam o sırada Petrenko yaralanıyordu, fakat Reznov noktayı koyuyordu.

10. Stalingrad - Call of Duty

cod-stalingrad

Bu bölümü çocukken oynadığımda rüyalarıma daha da doğrusu kabuslarıma girmişti. Anlamamıştım yahu, bir insan neden kendi vatandaşını vurur. Savaş bu, insanlık hali korkup kaçabilir ve geri dönmek isteyebilirlerdi. Alman ju-87 Stuka'ları botlarımızı darlarken ölümü bekliyorduk. Bu zor şartlar yetmedi mi? Zorla cepheye gönderiliyorduk ve bize verilen sadece 5 mermiydi... Tüfeğimizi ölü yoldaşlarımızın arasında gezerken bulmamız gerekiyordu ancak o tüfek de hiçbir yerde yoktu tabii. Keskin nişancı yoldaşımız için yem olup, oradan oraya koşuyorduk. Tüfeğimizi bile sonraki bölümde alıyorduk neticede. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum