Call of Duty: Vanguard'ın Az Satmasının Nedeni ''Temasıymış''

İkinci Dünya Savaşı pek de doğru bir seçim olmamış gibi

Sizi bilmiyorum ama ben FPS oyunlarında modern teknolojileri ve silahları tercih ediyorum. Görünüşe bakılırsa oyuncuların büyük bir kısmı da benimle aynı fikirde zira Activison, Call of Duty: Vanguard'ın satışlarının bu nedenden ötürü düşük seyrettiğini düşünüyor. Yani sorun oyunda değil, teması olan İkinci Dünya Savaşı'ndaymış...

GamesIndustry.biz'in haberlerine göre oyunun yıllık satışları yüzde 40 oranında azalmış durumda. Öyle ki Vanguard hakkında çıkan haberler ve genel ilginin son 10 yılın en düşük seviyelerinde seyrettiği söyleniyor. Bununla birlikte oyunun satıştaki ilk aylarında Black Ops Cold War'un gölgesinde kaldığı da belirtilmiş.

Activision'a göre sorun Call of Duty serisinde değil. 2021 yılında gelen oyunun "beklentileri karşılamadığını" ifade eden yapımcı, sorunun oyunun teması olan İkinci Dünya Savaşı'ndan kaynaklandığını ifade ediyor. Activision'a göre bu tema, oyunculardan iyi bir geri dönüş alamıyor.

Bir Modern Warfare tutkunu olarak bu görüşü destekliyorum elbette. Peki siz olsanız yeni Call of Duty oyunlarının temasını ne seçerdiniz?

YORUMLAR
alp9
7 Mayıs 2022 18:05

Doğru tespit, keşke en başında düşünebilselermiş. Vanguard almama sebebim İkinci Dünya Savaşı döneminde geçtiği içindi. Ben modern zamanlarda geçen FPS oyunlarını daha çok seviyorum. Her sene çıkması da biraz sıktı ama almamanın en büyük nedeni temasıdır. Umarım uzun bir süre bu seride geçmişe dönmeyiz.

Parolamı Unuttum