Call of Duty: Warzone’un Oyuncu Sayısı 85 Milyonu Geçti

Serinin bu yılki hasılatı da 3 Milyar $’ı geride bırakmış

Call of Duty serisinin ana oyundan bağımsızlığını ilan eden çok oyunculu modu Warzone, oldukça popüler. Bu popülerliği de gün geçtikçe yükseliyor. Activision tarafından paylaşılan son veriler de bu görüşü destekler nitelikte.

Businesswire tarafından paylaşılan bilgiye göre; Call of Duty: Black Ops Cold War’un çıkışıyla birlikte Call of Duty markasının son 12 aylık sürede ulaştığı hasılat 3 milyar $’ı geride bırakmış durumda. Miktar olarak satışlarda %40, gelirlerde ise %80’lik bir artış yakalanmış. Yıl içerisinde 200 milyonu aşkın oyuncunun Call of Duty oynadığı da not edilmiş. Marka için bu zamana kadar ulaşılan en yüksek sayı bu.

Ücretsiz olarak sunulan ve gelirini oyun içi satışlardan elde eden Warzone da bu dönemde 85 milyon oyuncu sayısını geride bırakarak önemli bir başarıya imza atmış durumda.

Bu tablonun bize gösterdiği bana kalırsa şu: Biz ne kadar tek kişilik oyunlardan, tek kişilik senaryo modlarından dem vurursak vuralım, Call of Duty serisi için artık bunlar gündem olmaktan çıkmış, çok oyunculu modlara odaklanmış bir marka olarak yoluna devam edecek. Sonuçta oyun severlerin de tercihi bu yöndeymiş, en azından bu veriler öyle söylüyor.

YORUMLAR
cavegamer3530
8 Aralık 2020 15:06

Bu yorum  aşağıdaki çürükbeyinli perseusa adanmıştır.

la seningibi fındıkbeyinliler yüzünde bo4 campaign olmadan çıktı bsg amk 

Perseus
8 Aralık 2020 10:54

mp kalitesini etkileyecekse campaign eklemeye gerek bile yok, mp iyi olsun yeter

Parolamı Unuttum