Capcom, 2018'de Rekor Gelir Elde Ettiğini Açıkladı

Devamı da gelsin

31 Mart 2019 itibariyle sonlanacak olan mali yıl Capcom açısından muhteşem geçiyor diyebiliriz. Aralık sonuna kadar olan gelir tablolarını yayınlayan Capcom, bir önceki seneye göre operasyon gelirlerinde %92 artış, net satışlarda ise %28.3 artış kaydetmiş.

Capcom, Metacritic tarafından da 2018'in en iyi geliştiricisi seçilmişti (yayınladıkları oyunların not ortalaması baz alınarak).

Capcom'un bu başarısında en büyük pay Monster Hunter World'ün. Monster Hunter World'ün tüm dünyada ve çok sayıda platformda çıkmış olması son derece akıllıca bir karardı ve sırf bu oyun bile 11 milyonun üzerinde satışla Capcom'un yüzünü güldürdü. Mega Man 11'in çıkışı ve Red Dead Redemption 2'nin Japonya'daki dağıtımını üstlenmeleri de gelirlere ciddi etki eden unsurlar.

Dikkatinizi çekerim, bu 12 aylık bir rapor da değil ve içinde daha şimdiden 3 milyonun üzerinde sattığını bildiğimiz Resident Evil 2 Remake yok. Capcom bu büyük başarının ardından mutlaka yeni remake ve portlara da portföyünde yer verecek ve bu ivmeyi korumaya çalışacaktır. Bu da tabii her türlü biz oyunculara yarayacak :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum