Capcom, 390.000 Kişinin Bilgilerinin Çalındığını Açıkladı

Hack saldırısı bildiğimizden daha kapsamlı çıktı

Capcom, Kasım ayında bir hack saldırısına uğradığını ve şirketin özel bilgilerinin çalındığını resmen açıkladı. 2 Kasım ve 4 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen bu saldırı sonucunda ilk aşamada kimsenin bilgilerinin çalınmadığını paylaşan Capcom, dün akşam saatlerinde tam 400.000 kullanıcının kişisel bilgilerinin hacker'ların eline geçtiğini doğruladı.

Şimdilik bu kişisel bilgilerin tamamının Japon kullanıcılara ait olduğu söyleniyor. Capcom'un açıklamalarına göre Japonya dışında kalan bölgelerde ciddi bir sorun görünmüyor. Fakat Japon geliştiricinin Kuzey Amerika sunucuları da ele geçirilirse bu rakamda ciddi bir artış gözlemlenebilir.

Kasım ayında tam 9 kez sunucularına giriş yapıldığını belirten Capcom; 390.000 kişinin içerisinde oyuncuların, çalışanların ve eski çalışanların, aile üyelerinin ve bazı ortaklarının bulunduğunu ifade ediyor. Kredi kartı bilgilerini üçüncü parti bir servis sağlayıcısı üzerinde saklayan Japon marka, bu sayede kredi kartı bilgilerinin çalınmadığını da açıkladı

Capcom, bu korkunç saldırının sorumlusunun Ragnar Locker olduğunu iddia ediyor. Japon ve Amerikalı yetkililer ile bir arada çalışan geliştirici üçüncü parti bir IT güvenlik şirketini de danışmanlık yapması adına kiralamış durumda.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum