Capcom Gelebilecek Satın Alım Tekliflerini Kibarca Reddedeceklerini Söylüyor

Bağımsızsın sen, bağımsız kal

Capcom COO'su Haruhito Tsuijmoto, Capcom'un satın alımlar ve birleşmelerle ilgili bakış açısını Bloomberg'e verdiği röportajda net biçimde açıkladı. Capcom ne başka stüdyoları satın almayı planlıyor, ne de satın alınmayı.

"Oyun sektöründe bolca birleşme ve satın alma konuşmaları meydana geliyor. Bir zamanlar biz de hedeflerden biriydik, ama harici bir firma satın almak yerine organik büyümeyi tercih ediyoruz. Büyüme stratejilerini yerine getirmek açısından insan kaynaklarını firma içerisinde eğitmek ve geliştirmek çok önemli. Dış ortaklardan da faydalanabileceğimize inanıyorum ama başka bir firma satın almak gibi bir niyetimiz yok."

Bir dönem bildiğiniz gibi Capcom'un ismi Microsoft'la birlikte anılıyordu ve Microsoft'un satın almak istediği Japon stüdyosunun Capcom olduğu iddia ediliyordu.

Tsujimoto kendilerine böyle bir teklif gelmesi halinde ne yapacakları sorusuna "bunu kibarca reddederdim, çünkü eşit ortaklar olmamızın daha iyi olacağına inanıyorum." cevabını vermiş.

Capcom son yıllarda birbirinden başarılı oyunlarla marka değerini de bir hayli yükseltmiş bir stüdyo. Herhangi bir dev tarafından satın alınmaması da iyi olur açıkçası. Capcom'un güncel değeri ise yaklaşık 7.5 milyar dolar.

YORUMLAR
Atlas Estrella
26 Eylül 2023 13:06

Ben de geçenler de Capcom'a Residen Evil 4'ü Türkçeye çevirmek istediğimi söylediğimde, Haruhito kibarca teklifimi reddetmişti. Demek ki kibarca reddetme işinde gerçekten ciddiler.

Parolamı Unuttum